« Föreg. Nästa »

En illustratör och serietecknarepå Galleri Odinslund


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

En illustratör och serietecknare
på Galleri Odinslund


Christer Falk 2019-09-09

Henrik Lange, serietecknare och illustratör ställer ut på Galleri Odinslund fram till den 21 september.
Henrik Lange, serietecknare och illustratör ställer ut på Galleri Odinslund fram till den 21 september.

I lördags höll serietecknare och illustratören Henrik Lange vernissage på Galleri Odinslund, biblioteket i Bollebygd.
– Det är roligt att få ställa ut på hemmaplan, säger Lange som varit Bollebygdsbo i 15 år.


Det som Henrik Lange nu visar upp på Galleri Odinslund är illustrationer som inte varit publicerade. 
– Bilder som av någon anledning inte publicerats, berättar Henrik Lange när vi får en liten pratstund med honom efter lördagens vernissage.

Ett hantverk
Henrik Lange ser sig själv som en form av hantverkare.
– Kunderna vänder sig till mig med olika önskemål om illustrationer för barnböcker, faktaböcker eller tidskrifter av olika slag. Då är det upp till mig att lyssna av vad beställaren vill ha och sedan ta fram förslag som de godkänner och använder, säger Lange och tillägger.
– Som vilken hantverkare som helst.

Serier
Även om största delen av Henrik Langes arbetsdagar handlar om illustrationer som publiceras i en massa olika sammanhang så är serietecknandet något han gärna ägnar sig åt.
– Vid exempelvis tre tillfällen, i tre hela månader, har jag haft serier publicerade i Dagens Nyheter. Intresset för serietecknandet är på väg upp i Sverige, men än så länge ligger vi långt efter andra länder, menar Henrik Lange.

Torsdag den 12 – får du veta mer
På torsdag den 12 september kommer Henrik att hålla ett föredrag om sitt yrke på Galleri Odinslund.
– Jag har valt att kalla mitt föredrag för ”Vadå jag serietecknare?”. Så välkomna då så ska jag berätta mer om mitt yrke, hälsar Henrik Lange.


Henrik Langes syster Beatirce Hygrell och mamma Catharina Miller var ett par av vernissagebesökarna i lördags.
Henrik Langes syster Beatirce Hygrell och mamma Catharina Miller var ett par av vernissagebesökarna i lördags.

Några av Henrik Langes illustrationer.
Några av Henrik Langes illustrationer.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com