« Föreg. Nästa »

Lena har sålt garn i 33 år


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lena har sålt garn i 33 år


Christer Falk 2010-07-27

Lena Persson trivs bland sina garner
Lena Persson trivs bland sina garner

Efter 33 år i branschen känner sig Lena Persson nöjd med både sortiment och butik.
–Nu har jag kommit dit jag i många år drömt om. En butik med bra ytor som kunderna kan flanera runt i och hitta inspiration. Sedan en tid driver vi även ett café i anslutning till butiken och det är också en viktig del i verksamheten.

När vi hälsar på hos Nedergårdens Garn & Kläder har de flesta ytorna i butikslokalen fått nya golv.
–Det handlar ju hela tiden om att hålla försäljningsytorna fräscha och inbjudande. Många av min kunder som reser hit till Bollebygd berättar att de tycker om att det finns yta även i affärer som säljer garn. Ofta hittar de fina och välsorterade garnbutiker men lokalerna är lika ofta små och trånga. Det är en av anledningarna till att jag har valt att skapa ytor som känns luftiga och inbjudande, fortsätter Lena som för cirka fem år sedan utökade sitt sortiment med damkläder.

Många frågade
Anledningen till att vi även började sälja damkläder var naturligtvis efterfrågan. Nu är vi välsorterade både när det gäller garn och damkläder. Från jeans till festkläder.
Men några herrkläder har du inte?
–Nej, visserligen är det en och annan man som frågar men vi väljer att vara bra på garn och damkläder, säger Lena som har fem anställda i butiken.

Stickar
Allt stickat som finns att beskåda i butiken har Lena Persson och Eva-Britt Johansson stickat.
–Det är viktigt att inspirera kunderna och då måste de kunna se hur de stickade plaggen ser ut i färdigt skick. Och på så sätt ser vi till att hålla vår egen kompetens när det gäller stickning vid liv, menar Lena som ser mycket positivt på stickningens framtid.

80-talet
På 80-talet var det verkligen inne att sticka. Då stickade alla.
–Sen kom en tid då intresset dalade men sedan några år tillbaka ökar intresset, sakta men ständigt uppåt. Ungdomar kommer hit från skolan och vill köpa garn. De stickar halsdukar och en del andra tillbehör. Det verkligt roliga är att även grabbarna kommer hit och köper garn. Allt fler stickar och under våren arrangerade vi stickkvällar här i butiken och i stort sett alla vill lära sig att sticka strumpor, sockor.

Krav på leverantörer
Så visst ökar intresset och det ställer även krav på garnleverantörerna.
–För dem gäller det att komma med nyheter i både färg och kvalitet eftersom garnet används till så mycket annat än det traditionella.

Framtidsplaner
När det gäller framtidsplaner så har inte Lena så många just nu.
–Eftersom jag nu sitter nöjd med både butiksytor, sortiment och känner att vi har en bra helhet att erbjuda våra kunder så finns inga akuta framtidsplaner. Men visst – de kommer säkert…

Många utifrån
Till Nedergårdens Garn & Kläder kommer många kunder utifrån.
–En dag här i sommar hade vi kunder från Tyskland, Finland, England och Holland. Det var roligt och kunder från olika platser i Västsverige hör till vanligheterna. Och de blir fler och fler.
Många av kunderna berättar att de brukar hyra stuga på campingen i Hindås. För här i Bollebygd finns ju inga övernattningsmöjligheter att tala om, säger Lena Persson som ser ut att stortrivas bland garner och damkläder.

Lena erbjuder även ett brett sortiment av damkläder.
-Från jeans till festkläder!
Lena erbjuder även ett brett sortiment av damkläder. -Från jeans till festkläder!


Bilden visar halva ladan som rymmer Nedergårdens Garn & Kläder och dessutom ett välsorterat café.
Bilden visar halva ladan som rymmer Nedergårdens Garn & Kläder och dessutom ett välsorterat café.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommun<