« Föreg. Nästa »

Linnéa Ehlersson 2008-års Lucia i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Linnéa Ehlersson 2008-års Lucia i Bollebygd


Christer Falk 2008-11-30


Det blev nummer sju bland årets luciakandidater, Linnéa Ehlersson som fick de flesta rösterna och därför blir Bollebygds Lucia 2008.
-Roligt, spännande och ett hedersuppdrag, säger Linnéa efter att hon för första gången visat upp sig tillsammans med årets tärnor på torget i Bollebygd, på självaste julmarknaden.

Så här beskrev vi årets Lucia i AnnonsMarknan, nr 20:
Bland kandidaterna till Bollebygds Lucia 2008 är tre av tjejerna aktiva handbollsspelare från föreningen BAFF.
-Vi kan nog ha ett eget Luciatåg om vi vill, skrattar Linnéa som likt de allra flesta luciakandidater anmälts av sin mamma.
-När vi talade om det första gången var Linnéa inte särskilt intresserad men jag anmälde henne ändå, säger mamma Katarina och fortsätter.
-När Linnéa blev en av de sju utvalda så ställde hon gladeligen upp.

Idrott
Linnéas liv handlar till allra största delen om idrott.
-Jag är i idrottshallen varenda kväll i veckan. Det är träningar med laget som jag själv är med i och dessutom tränar jag F94 och P96. Och på helgerna är det matcher, berättar Linnéa som också hinner med att döma en och annan handbollsmatch.

Något inom idrotten
Linnéa går första året vid John Bauer gymnasiet i Borås och linjen hon valt är samhäll/idrott.
-Utbildningen innebär att jag har nio timmar idrott i veckan. Tre timmar allmänt och sex timmar handboll, passar mig perfekt, menar 2008-års Lucia som inte alls har bestämt sig för vad hon vill arbeta med i framtiden…
-Men visst vore det roligt att jobba med något inom idrotten, kanske träna ett lite bättre lag.

Sången
En självklar fråga till en kommande Lucia är naturligtvis hur det är med sångrösten och musiken.
-Jag spelade piano när jag var liten och jag tror nog att min sångröst kommer att hålla. Än så länge går det bra, vi har tränat en gång i veckan i fyra veckor hittills, säger Linnéa Ehlersson, 2008-års Lucia i Bollebygd.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com