« Föreg. Nästa »

Vilket härligt möte…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vilket härligt möte


Christer Falk 2016-10-26


När kyrkan i Töllsjö kallade till möte på temat Ny i Töllsjö & Sverige fylldes församlingshemmet av intresserade Töllsjöbor. Prästen Erik Berglund höll i mötet som genomfördes i en mycket positiv anda.

 


Maria Elvingsson var bland de första att begära ordet och hon menade att alla duktiga och fina föreningar i Töllsjö tillsammans kommer att bädda för att ta emot nya invånare på ett bra sätt. Miriam Persson höll med och kom med initiativet att en arbetsgrupp skulle bildas där representanter från ortens föreningar skulle bjudas in.

Ett förslag som möttes av applåder och Erik Berglund fick uppgiften att lista föreningarna som ropades upp på ett blädderblock.

 

Bra uppslutning
Töllsjöborna kom som sagt mangrant och det gjorde även berörda tjänstemän och politiker från Bollebygds kommun.
– Vårt stora problem är att vi saknar bostäder. Bollebo har en kö på 1400 och 70 av dem är i akut behov av någonstans att bo. Vi saknar även detaljplaner för att bygga förutom här i Töllsjö där Donald Augustsson äger en tomt som kan bebyggas med 24 lägenheter, berättade Lars-Erik Olsson (S) och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

 

Bygglov
Publiken i församlingshemmet fick också veta att de 24 lägenheterna inte enbart skulle vara avsedda för de kommunplacerade flyktingarna.
– Än kan vi inte ge något besked om hur fördelningen av lägenheterna kommer att bli. Först och främst måste vi få in en bygglovsansökan för bygget, berättade Lars-Erik Olsson vidare.

 

Mer om mötet i Töllsjö kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan som
kommer i nästa vecka.

 


Blädderblocket fylldes med föreningar som nu ska bjudas in till att vara med i arbetsgruppen som kommer att arbeta med ta emot nya invånare i Töllsjö.
Blädderblocket fylldes med föreningar som nu ska bjudas in till att vara med i arbetsgruppen som kommer att arbeta med ta emot nya invånare i Töllsjö.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com