« Föreg. Nästa »

Vilket härligt möte…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vilket härligt möte


Christer Falk 2016-10-26


När kyrkan i Töllsjö kallade till möte på temat Ny i Töllsjö & Sverige fylldes församlingshemmet av intresserade Töllsjöbor. Prästen Erik Berglund höll i mötet som genomfördes i en mycket positiv anda.

 


Maria Elvingsson var bland de första att begära ordet och hon menade att alla duktiga och fina föreningar i Töllsjö tillsammans kommer att bädda för att ta emot nya invånare på ett bra sätt. Miriam Persson höll med och kom med initiativet att en arbetsgrupp skulle bildas där representanter från ortens föreningar skulle bjudas in.

Ett förslag som möttes av applåder och Erik Berglund fick uppgiften att lista föreningarna som ropades upp på ett blädderblock.

 

Bra uppslutning
Töllsjöborna kom som sagt mangrant och det gjorde även berörda tjänstemän och politiker från Bollebygds kommun.
– Vårt stora problem är att vi saknar bostäder. Bollebo har en kö på 1400 och 70 av dem är i akut behov av någonstans att bo. Vi saknar även detaljplaner för att bygga förutom här i Töllsjö där Donald Augustsson äger en tomt som kan bebyggas med 24 lägenheter, berättade Lars-Erik Olsson (S) och ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.

 

Bygglov
Publiken i församlingshemmet fick också veta att de 24 lägenheterna inte enbart skulle vara avsedda för de kommunplacerade flyktingarna.
– Än kan vi inte ge något besked om hur fördelningen av lägenheterna kommer att bli. Först och främst måste vi få in en bygglovsansökan för bygget, berättade Lars-Erik Olsson vidare.

 

Mer om mötet i Töllsjö kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan som
kommer i nästa vecka.

 


Blädderblocket fylldes med föreningar som nu ska bjudas in till att vara med i arbetsgruppen som kommer att arbeta med ta emot nya invånare i Töllsjö.
Blädderblocket fylldes med föreningar som nu ska bjudas in till att vara med i arbetsgruppen som kommer att arbeta med ta emot nya invånare i Töllsjö.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com