« Föreg. Nästa »

Årets julgranar på plats


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Årets julgranar på plats


Christer Falk 2017-11-27


Idag har årets julgranar kommit på plats i Hultafors, Olsfors, Bollebygd och Töllsjö.

Under onsdagen kommer belysningarna på plats.
– Fungerar allt som det ska så ska blir det ljus i julgranarna senast på torsdag, hälsar Eva Andersson, Bollebygds kommun.

Levererar
Sedan Bollebygd blev egen kommun är det Sjögared Såg i Töllsjö som levererar julgranarna till Hultafors, Olsfors, Töllsjö och Bollebygd.
– Årets största gran - den som står på Gästgivaretorget i Bollebygd har vi hämtat i Hällsingsjö. Granen i Töllsjö kommer från Bollebygd, Hultaforsgranen från Fagerhult, Olsforsgranen från Henå, berättar Roland Andersson som äger Sjögared Såg.

En grannlaga uppgift
Det är inte gjort i en handvändning att hitta fina julgranar.
– Vi brukar få tips av privatpersoner som har lite större granar de vill bli av med. Ibland hittar vi de rätta men alla passar inte som fina julgranar, säger Roland och fortsätter.
– Det gäller att vara ute i god tid om man ska hitta de rätta granarna. I år har vi lyckats särskilt bra. Vi har redan fått beröm för granen som står i Bollebygd.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com