« Föreg. Nästa »

Kommunalrådet Peter Rosholm städade efter Fäst i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Kommunalrådet Peter Rosholm städade efter Fäst i Bollebygd


Christer Falk 2015-06-01


Det kommer alltid en dag efter – så även i år efter Fäst i Bollebygd.  Första på plats brukar Jill Nordh vara för att städa och plocka upp efter gårdagens festligheter.

– Jag har alltid varit ensam på plats halv nio för att städa upp på torget och längs Göteborgsvägen. Till min glädje möttes jag av kommunalrådet Peter Rosholm som just satt igång med städningen när jag kom, säger en glad och nöjd Jill Nordh.

 


Frågan om städning dagen efter var uppe som en punkt när arrangörerna träffade kommunens representanter, bland dem kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm.

– Kommunen kunde inte ta ut anställda till det jobbet på grund av kostnader men Peter sa att då får väl jag komma. Jag tog nog inte det på riktigt alvar – men till min stora glädje så tog han det ansvaret och dök upp, strax före mig på torget dagen efter. Det tycker jag han ska ha en stor eloge för, poängterar Jill Nordh, en av arrangörerna till Fäst i Bollebygd.

Ett par timmars arbete och några sopsäckar fulla med skräp blev det innan Jill Nordh och Peter Rosholm lämnade Gästgivaretorget och Göteborgsvägen för den här gången. En fin samverkan mellan kommunen och Fäst i Bollebygd.


Detta positiva nyhetstips kom till bollebygdsnyheter.se i söndagskväll (sista maj)
Insänt av Peter Gregorics som administrerar Fäst i Bollebygds facebooksida.

Foto: Peter Gregorics och Jill Nordh.
Fotocollage: Peter Gregorics

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com