« Föreg. Nästa »

Nu är den nya politiska bemanningen på plats


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygds kommuns fullmäktigemöte 20181115

Nu är den nya politiska bemanningen på plats


Christer Falk 2018-11-15

Vice ordförande i kommunstyrelsen Lars-Erik Olsson (S), ordförande Michael Plogell (FR) och andre vice ordförande Sverre Fredriksson (M).
Vice ordförande i kommunstyrelsen Lars-Erik Olsson (S), ordförande Michael Plogell (FR) och andre vice ordförande Sverre Fredriksson (M).

Större delen av kvällens fullmäktigemöte handlade om val till nämnder och styrelser. Vi nöjer oss idag med att informera om vilka som valdes till ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen, bildnings- och omsorgsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden. 


Michael Plogell (FR) valdes till kommunstyrelsens ordförande och blir därmed kommunalråd på heltid. Till vice ordförande valdes Lars-Erik Olsson (S) som blir kommunalråd på halvtid. Till andre vice ordförande valdes Sverre Fredriksson (M).

Bildnings- och omsorgsnämnden
Här valdes Patrik Karlsson (KD) till ordförande och Ulf Rapp (S) fick ta steget tillbaka och bli vice ordförande.

Samhällsbyggnadsnämnden
Centerpartisten Sandra Eliasson fick förtroendet att axla ordförandeposten i samhällsbyggnadsnämnden. Hon har tidigare varit ledamot i samma nämnd. Till vice ordförande valdes Emma Isfeldt (S).

Sverigedemokraterna utanför
Sverigedemokraterna föreslog Daniel Persson till posten som förste vice ordförande i kommunstyrelsen och begärde samtidigt sluten omröstning. 
Efter omröstningen gick uppdraget som förste vice ordförande till Lars-Erik Olsson (S). Därefter föreslog SD Daniel Persson till posten som andre vice ordförande. Efter en begärd sluten omröstning även här gick uppdraget till Sverre Fredriksson (M). Både Lars-Erik Olsson och Sverre Fredriksson var föreslagna av valberedningen.

Ännu sluten omröstning
Trots två bakslag förslogs Caroline Frodin (SD) som vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden men även här, efter begärd sluten omröstning, gick uppdraget till Emma Isfeldt (S). Även Emma Isfeldt var föreslagen till posten som vice ordförande av valberedningen.

Inte överens
Noteras ska att några från majoriteten valde även vid dessa omröstningar att lägga sin röst på föreslagna SD-politiker. Samma agerande som gjordes vid valet av fullmäktiges andre vice ordförande vid förra fullmäktigemötet. 

Mer information om vilka politiker som fick uppdrag i nämnder och styrelser kommer snart att finnas på www.bollebygd.se.

 


Vice ordförande och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Emma Isfeldt (S) <br />och Sandra Eliasson (C)-
Vice ordförande och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Emma Isfeldt (S)
och Sandra Eliasson (C)-Patrik Karlsson (KD) och Ulf Rapp (S), ordförande respektive <br />vice ordförande i bildnings- och omsorgsnämnden.
Patrik Karlsson (KD) och Ulf Rapp (S), ordförande respektive
vice ordförande i bildnings- och omsorgsnämnden.Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com