« Föreg. Nästa »

Nu är den nya politiska bemanningen på plats


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygds kommuns fullmäktigemöte 20181115

Nu är den nya politiska bemanningen på plats


Christer Falk 2018-11-15

Vice ordförande i kommunstyrelsen Lars-Erik Olsson (S), ordförande Michael Plogell (FR) och andre vice ordförande Sverre Fredriksson (M).
Vice ordförande i kommunstyrelsen Lars-Erik Olsson (S), ordförande Michael Plogell (FR) och andre vice ordförande Sverre Fredriksson (M).

Större delen av kvällens fullmäktigemöte handlade om val till nämnder och styrelser. Vi nöjer oss idag med att informera om vilka som valdes till ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsen, bildnings- och omsorgsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden. 


Michael Plogell (FR) valdes till kommunstyrelsens ordförande och blir därmed kommunalråd på heltid. Till vice ordförande valdes Lars-Erik Olsson (S) som blir kommunalråd på halvtid. Till andre vice ordförande valdes Sverre Fredriksson (M).

Bildnings- och omsorgsnämnden
Här valdes Patrik Karlsson (KD) till ordförande och Ulf Rapp (S) fick ta steget tillbaka och bli vice ordförande.

Samhällsbyggnadsnämnden
Centerpartisten Sandra Eliasson fick förtroendet att axla ordförandeposten i samhällsbyggnadsnämnden. Hon har tidigare varit ledamot i samma nämnd. Till vice ordförande valdes Emma Isfeldt (S).

Sverigedemokraterna utanför
Sverigedemokraterna föreslog Daniel Persson till posten som förste vice ordförande i kommunstyrelsen och begärde samtidigt sluten omröstning. 
Efter omröstningen gick uppdraget som förste vice ordförande till Lars-Erik Olsson (S). Därefter föreslog SD Daniel Persson till posten som andre vice ordförande. Efter en begärd sluten omröstning även här gick uppdraget till Sverre Fredriksson (M). Både Lars-Erik Olsson och Sverre Fredriksson var föreslagna av valberedningen.

Ännu sluten omröstning
Trots två bakslag förslogs Caroline Frodin (SD) som vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden men även här, efter begärd sluten omröstning, gick uppdraget till Emma Isfeldt (S). Även Emma Isfeldt var föreslagen till posten som vice ordförande av valberedningen.

Inte överens
Noteras ska att några från majoriteten valde även vid dessa omröstningar att lägga sin röst på föreslagna SD-politiker. Samma agerande som gjordes vid valet av fullmäktiges andre vice ordförande vid förra fullmäktigemötet. 

Mer information om vilka politiker som fick uppdrag i nämnder och styrelser kommer snart att finnas på www.bollebygd.se.

 


Vice ordförande och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Emma Isfeldt (S) <br />och Sandra Eliasson (C)-
Vice ordförande och ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Emma Isfeldt (S)
och Sandra Eliasson (C)-Patrik Karlsson (KD) och Ulf Rapp (S), ordförande respektive <br />vice ordförande i bildnings- och omsorgsnämnden.
Patrik Karlsson (KD) och Ulf Rapp (S), ordförande respektive
vice ordförande i bildnings- och omsorgsnämnden.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com