« Föreg. Nästa »

Jättenöjda gäster på Bollevi


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jättenöjda gäster på Bollevi


Christer Falk 2015-07-16

Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.<br />Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.
Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.
Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.


För allra första gången har ett av lagen som deltar i Gothia Cup i Göteborg bott i klubblokalen på Bollevi.

– Självklart ställde vi upp när vi fick frågan från Nicklas i våras. Eftersom Nicklas varit Hestraforsare behövde vi ingen tid att fundera utan kunde ge ett klart ja på en gång, säger Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF.


Anledningen till att just Hestrafors fick frågan från Håbo FF om att föreningens P03 lag ville ”bosätta” sig i klubblokalen på Bollevi var att Nicklas Edvardsson numera bor i Bålsta där föreningen Håbo FF hör hemma.
– När vi planerade för vår medverkan i Gothia Cup kom jag på tanken att vi skulle kunna få ett fint boende här i Hestrafors. Jag har ju själv spelat i laget här och brorsan, Stefan är med i klubbens styrelse, säger Nicklas Edvardsson som är glad över att Hestrafors IF ställde upp.
– Inte bara Nicklas är glad – glada och verkligen nöjda är vi allihopa, säger Niclas Reich som är lagledare och en av fem ledare som har funnits med under Gothiaveckan.

 

4 matcher
P03 laget från Håbo FF spelade fyra matcher i den stora turneringen i Göteborg.
– Första matchen spelade vi mot ett lag från Indien, andra matchen mötte vi ett tyskt lag och därefter ett Göteborgslag från stadsdelen Älvsborg. Sista matchen spelade vi idag mot Spjutstorp som hör hemma i Skåne och de satte stopp för vår fortsatta medverkan, berättar Niclas Reich vidare.


Nöjda
Glada och nöjda är som sagt både spelare, ledare och föräldrar med dagarna på Bollevi.
– Det här har ju varit en perfekt plats att utgå från. Någon halvtimme till spelet i Göteborg och lika kort väg ”hem” till Bollevi. Här har vi haft tillgång till hela anläggningen. Allt från kök, ett jätte sovrum, tvättmaskiner och dessutom verkligen fina planer att träna på, menar Nicklas Edvardsson som tycker att hela anläggningen vuxit sedan han lämnade Bollebygd för cirka 20 år sedan.
– Vi har också haft nära till bad både här i närheten och så har vi åkt till Gingsjön i Hällingsjö där vattnet var riktigt varmt, tillägger Nicklas.

 

Dubbelt så stor
När Hestrafors IF:s ordförande Sue Frisk och Håbo FF:s lagledare Niclas Reich bytte vimplar med varandra fick vi veta att Håbo FF är lite mer än dubbelt så stor förening jämfört med Hestrafors IF.
– Vi har drygt 1200 medlemmar och hör hemma i Håbo kommun som har cirka 20 000 invånare. Liksom Hestrafors IF spelar vårt representationslag i division tre, södra Norrland, informerade oss Niclas och Sue Frisk kunde berätta för spelare, ledare och föräldrar att Hestrafors IF har cirka 500 medlemmar och i Bollebygds kommun bor drygt 8 000 invånare.

 

Hemåt
Fredag morgon bär det hemåt igen för det nöjda gänget från Håbo FF som har sin hemvist några mil väster om Stockholm.
– Det var första gången som vi varit borta så många dagar med hela laget. Och ännu ett plus med att bo här på Bollevi har varit att vi hela tiden varit samlade. Perfekt läge för att skapa en fin laganda, menar Nicklas Edvardsson och tillägger.
– Och laganda sitter väl i väggarna här i klubblokalen om jag inte minns fel…


Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.
Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.


Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.
Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.


Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.
Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.
Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com