« Föreg. Nästa »

Jättenöjda gäster på Bollevi


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jättenöjda gäster på Bollevi


Christer Falk 2015-07-16

Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.<br />Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.
Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.
Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.


För allra första gången har ett av lagen som deltar i Gothia Cup i Göteborg bott i klubblokalen på Bollevi.

– Självklart ställde vi upp när vi fick frågan från Nicklas i våras. Eftersom Nicklas varit Hestraforsare behövde vi ingen tid att fundera utan kunde ge ett klart ja på en gång, säger Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF.


Anledningen till att just Hestrafors fick frågan från Håbo FF om att föreningens P03 lag ville ”bosätta” sig i klubblokalen på Bollevi var att Nicklas Edvardsson numera bor i Bålsta där föreningen Håbo FF hör hemma.
– När vi planerade för vår medverkan i Gothia Cup kom jag på tanken att vi skulle kunna få ett fint boende här i Hestrafors. Jag har ju själv spelat i laget här och brorsan, Stefan är med i klubbens styrelse, säger Nicklas Edvardsson som är glad över att Hestrafors IF ställde upp.
– Inte bara Nicklas är glad – glada och verkligen nöjda är vi allihopa, säger Niclas Reich som är lagledare och en av fem ledare som har funnits med under Gothiaveckan.

 

4 matcher
P03 laget från Håbo FF spelade fyra matcher i den stora turneringen i Göteborg.
– Första matchen spelade vi mot ett lag från Indien, andra matchen mötte vi ett tyskt lag och därefter ett Göteborgslag från stadsdelen Älvsborg. Sista matchen spelade vi idag mot Spjutstorp som hör hemma i Skåne och de satte stopp för vår fortsatta medverkan, berättar Niclas Reich vidare.


Nöjda
Glada och nöjda är som sagt både spelare, ledare och föräldrar med dagarna på Bollevi.
– Det här har ju varit en perfekt plats att utgå från. Någon halvtimme till spelet i Göteborg och lika kort väg ”hem” till Bollevi. Här har vi haft tillgång till hela anläggningen. Allt från kök, ett jätte sovrum, tvättmaskiner och dessutom verkligen fina planer att träna på, menar Nicklas Edvardsson som tycker att hela anläggningen vuxit sedan han lämnade Bollebygd för cirka 20 år sedan.
– Vi har också haft nära till bad både här i närheten och så har vi åkt till Gingsjön i Hällingsjö där vattnet var riktigt varmt, tillägger Nicklas.

 

Dubbelt så stor
När Hestrafors IF:s ordförande Sue Frisk och Håbo FF:s lagledare Niclas Reich bytte vimplar med varandra fick vi veta att Håbo FF är lite mer än dubbelt så stor förening jämfört med Hestrafors IF.
– Vi har drygt 1200 medlemmar och hör hemma i Håbo kommun som har cirka 20 000 invånare. Liksom Hestrafors IF spelar vårt representationslag i division tre, södra Norrland, informerade oss Niclas och Sue Frisk kunde berätta för spelare, ledare och föräldrar att Hestrafors IF har cirka 500 medlemmar och i Bollebygds kommun bor drygt 8 000 invånare.

 

Hemåt
Fredag morgon bär det hemåt igen för det nöjda gänget från Håbo FF som har sin hemvist några mil väster om Stockholm.
– Det var första gången som vi varit borta så många dagar med hela laget. Och ännu ett plus med att bo här på Bollevi har varit att vi hela tiden varit samlade. Perfekt läge för att skapa en fin laganda, menar Nicklas Edvardsson och tillägger.
– Och laganda sitter väl i väggarna här i klubblokalen om jag inte minns fel…


Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.
Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.


Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.
Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.


Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.
Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.



Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.
Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com