« Föreg. Nästa »

Jättenöjda gäster på Bollevi


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jättenöjda gäster på Bollevi


Christer Falk 2015-07-16

Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.<br />Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.
Fyra nöjda spelare från Håbo FF:s P03 lag som bott på Bollevi under Gothiaveckan.
Fr.v. Hampus Jönsson Brittmark, Filip Högberg, Felix Dohlon och Hugo Holmvall.


För allra första gången har ett av lagen som deltar i Gothia Cup i Göteborg bott i klubblokalen på Bollevi.

– Självklart ställde vi upp när vi fick frågan från Nicklas i våras. Eftersom Nicklas varit Hestraforsare behövde vi ingen tid att fundera utan kunde ge ett klart ja på en gång, säger Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF.


Anledningen till att just Hestrafors fick frågan från Håbo FF om att föreningens P03 lag ville ”bosätta” sig i klubblokalen på Bollevi var att Nicklas Edvardsson numera bor i Bålsta där föreningen Håbo FF hör hemma.
– När vi planerade för vår medverkan i Gothia Cup kom jag på tanken att vi skulle kunna få ett fint boende här i Hestrafors. Jag har ju själv spelat i laget här och brorsan, Stefan är med i klubbens styrelse, säger Nicklas Edvardsson som är glad över att Hestrafors IF ställde upp.
– Inte bara Nicklas är glad – glada och verkligen nöjda är vi allihopa, säger Niclas Reich som är lagledare och en av fem ledare som har funnits med under Gothiaveckan.

 

4 matcher
P03 laget från Håbo FF spelade fyra matcher i den stora turneringen i Göteborg.
– Första matchen spelade vi mot ett lag från Indien, andra matchen mötte vi ett tyskt lag och därefter ett Göteborgslag från stadsdelen Älvsborg. Sista matchen spelade vi idag mot Spjutstorp som hör hemma i Skåne och de satte stopp för vår fortsatta medverkan, berättar Niclas Reich vidare.


Nöjda
Glada och nöjda är som sagt både spelare, ledare och föräldrar med dagarna på Bollevi.
– Det här har ju varit en perfekt plats att utgå från. Någon halvtimme till spelet i Göteborg och lika kort väg ”hem” till Bollevi. Här har vi haft tillgång till hela anläggningen. Allt från kök, ett jätte sovrum, tvättmaskiner och dessutom verkligen fina planer att träna på, menar Nicklas Edvardsson som tycker att hela anläggningen vuxit sedan han lämnade Bollebygd för cirka 20 år sedan.
– Vi har också haft nära till bad både här i närheten och så har vi åkt till Gingsjön i Hällingsjö där vattnet var riktigt varmt, tillägger Nicklas.

 

Dubbelt så stor
När Hestrafors IF:s ordförande Sue Frisk och Håbo FF:s lagledare Niclas Reich bytte vimplar med varandra fick vi veta att Håbo FF är lite mer än dubbelt så stor förening jämfört med Hestrafors IF.
– Vi har drygt 1200 medlemmar och hör hemma i Håbo kommun som har cirka 20 000 invånare. Liksom Hestrafors IF spelar vårt representationslag i division tre, södra Norrland, informerade oss Niclas och Sue Frisk kunde berätta för spelare, ledare och föräldrar att Hestrafors IF har cirka 500 medlemmar och i Bollebygds kommun bor drygt 8 000 invånare.

 

Hemåt
Fredag morgon bär det hemåt igen för det nöjda gänget från Håbo FF som har sin hemvist några mil väster om Stockholm.
– Det var första gången som vi varit borta så många dagar med hela laget. Och ännu ett plus med att bo här på Bollevi har varit att vi hela tiden varit samlade. Perfekt läge för att skapa en fin laganda, menar Nicklas Edvardsson och tillägger.
– Och laganda sitter väl i väggarna här i klubblokalen om jag inte minns fel…


Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.
Föräldrar, spelare och ledare samlades för gruppfoto sista kvällen på Bollevi.


Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.
Nicklas Edvardsson, hjälptränare och Niclas Reich, lagledare för P03-laget från Håbo FF hade bara positiva upplevelser från vistelsen i Hestrafors och Bollevi. Självklart hade även deltagande i Gothia Cup varit både roligt och lärorikt för grabbarna i laget.


Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.
Håbo FF:s målvakter. Tor Holm och Axuquo Johansson.Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.
Sue Frisk, ordförande i Hestrafors IF och Niclas Reich, lagledare för Håbo FF:s P03 lag byter vimplar med varandra.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com