« Föreg. Nästa »

Vernissage för Be TWEEn U & Me hos Boy Konsthall på lördag


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage för Be TWEEn U & Me 
hos Boy Konsthall på lördag


Christer Falk 2018-03-16


Mellan klockan 12.00 och 16.00 är det vernissage på Boy Konsthall i centrala Bollebygd. Utställare och konstnär är  Anna Helena Brunmark. Konstnären är verksam i Göteborg och hennes verk kommer att kunna ses på Boy konsthall fram till och med den första april.

Så här skriver konstnären själv:

BeTWEEn U & Me

som något sagt i förtroende
som i utrymmet vi förhandlar med våra kroppar,
som kommer nära eller stänger ute.
som det vi bygger upp och raserar i tyst överenskommelse.

Den största intimiteten har jag med min telefon, stryker den över skärmen. Tummen har en överutvecklad förmåga att röra sig i sidled. “Kontakt” betyder inte längre att min hand rör din, utan att min uppkoppling mot världen gör mig tillgänglig utan min fysiska närvaro.

Ibland är det så svårt att säga vad jag menar, jag kan veta precis, men orden räcker inte riktigt till. Between U & Me tar utgångspunkt i vad som händer när allt mer reduceras till det beskrivna. Materialets taktilitet och kroppens fysiska närvaro blir obsolet. Behövs våra kroppar för att uttrycka oss och är de egentligen inte bara i vägen med sina känslor och klumpiga labbar? I en ritual skapar vi kärl för att rymma det vi inte kunde formulera. Kärlen blir en tyst dialog om utrymmet vi delar.

Anna Helena Brumark bor och är verksam i Göteborg och utgår i sitt konstnärskap ofta från mänsklig kommunikation och människans förhållande till objekt – hur de är gjorda, vad de har för symbolisk betydelse och vad som händer när de placeras utanför sitt sammanhang eller byter funktion. Genom ordens magi att namnge och beskriva, förenas mening och material.

Vernissage: Lördag 17 mars, 12.00-16.00

Söndag 18 mars, 12.00-16.00
Fredag 23 mars, 15.00-18.00
Lördag 24 mars & söndag 25 mars, 12.00-16.00
Långfredag 30 mars, 12:00-16:00
Påskafton 31 mars, 12:00-16:00
Påskdagen 1 april, 12:00-14:00

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com