« Föreg. Nästa »

Vernissage för Be TWEEn U & Me hos Boy Konsthall på lördag


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vernissage för Be TWEEn U & Me 
hos Boy Konsthall på lördag


Christer Falk 2018-03-16


Mellan klockan 12.00 och 16.00 är det vernissage på Boy Konsthall i centrala Bollebygd. Utställare och konstnär är  Anna Helena Brunmark. Konstnären är verksam i Göteborg och hennes verk kommer att kunna ses på Boy konsthall fram till och med den första april.

Så här skriver konstnären själv:

BeTWEEn U & Me

som något sagt i förtroende
som i utrymmet vi förhandlar med våra kroppar,
som kommer nära eller stänger ute.
som det vi bygger upp och raserar i tyst överenskommelse.

Den största intimiteten har jag med min telefon, stryker den över skärmen. Tummen har en överutvecklad förmåga att röra sig i sidled. “Kontakt” betyder inte längre att min hand rör din, utan att min uppkoppling mot världen gör mig tillgänglig utan min fysiska närvaro.

Ibland är det så svårt att säga vad jag menar, jag kan veta precis, men orden räcker inte riktigt till. Between U & Me tar utgångspunkt i vad som händer när allt mer reduceras till det beskrivna. Materialets taktilitet och kroppens fysiska närvaro blir obsolet. Behövs våra kroppar för att uttrycka oss och är de egentligen inte bara i vägen med sina känslor och klumpiga labbar? I en ritual skapar vi kärl för att rymma det vi inte kunde formulera. Kärlen blir en tyst dialog om utrymmet vi delar.

Anna Helena Brumark bor och är verksam i Göteborg och utgår i sitt konstnärskap ofta från mänsklig kommunikation och människans förhållande till objekt – hur de är gjorda, vad de har för symbolisk betydelse och vad som händer när de placeras utanför sitt sammanhang eller byter funktion. Genom ordens magi att namnge och beskriva, förenas mening och material.

Vernissage: Lördag 17 mars, 12.00-16.00

Söndag 18 mars, 12.00-16.00
Fredag 23 mars, 15.00-18.00
Lördag 24 mars & söndag 25 mars, 12.00-16.00
Långfredag 30 mars, 12:00-16:00
Påskafton 31 mars, 12:00-16:00
Påskdagen 1 april, 12:00-14:00

Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com