« Föreg. Nästa »

Bollebygdshus bygger på Galgbacken


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygdshus bygger på Galgbacken


Christer Falk 2010-03-16

Per-Anders Gustavsson, VD för Bollebygdshus med det tänkta bostadsområdet Hedeberg bakom sig.
Per-Anders Gustavsson, VD för Bollebygdshus med det tänkta bostadsområdet Hedeberg bakom sig.

Än en gång har Bollebygdshus kommit över ett mycket centralt markområde i Bollebygd. Går allt enligt planerna blir det byggstart redan nästa år.

Det är området mellan Kungsbackavägen/järnvägen och Hembygsparken som nu är aktuellt för bebyggelse.
–Vi är mycket nöjda med att ha rott den här affären i hamn. Under flera år har vi sneglat på den här marken och nu kan vi äntligen börja planera, säger Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygdshus.

Färskt
Markaffären är så färsk att något direkt planeringsarbete inte dragits igång.
–Men vi har funderat en del och fått positiva signaler från kommunledningen. Vi räknar med att ansökan om byggnadslov ska ligga hos byggnadsnämnden under tidig höst, berättar Per-Anders Gustavsson och fortsätter.
–Kommunen är mycket angelägna att detta kommer igång och det är kommunens egen arkitekt som har skissat fram förslaget till de 18 kedjehusen som syns på ritningen. Arbetsnamnet kommer att bli Hedeberg.

Bostadsrätter eller kedjehus
Tankarna som surrat hos ägarna till Bollebygdshus handlar om att antingen planera för 30 till 40 bostadsrätter eller ett 20-tal kedjehus.
–Eller någon form av blandning av bostadsrätter och kedjehus. Detta är idag så färskt att vi inte hunnit sitta ner och tala med vår arkitekt ännu. Det ska vi göra så snart som möjligt och tillsammans med honom ska vi försöka göra något riktigt bra.

Lyssna
På frågan om hur Bollebygdshus kommer att ”leta fram önskemålen” svarar Per-Anders Gustavsson så här:
–Vi vet inte riktigt hur än men vi ska lägga ned möda på att lyssna till vad eventuella kunder vill ha. Men vi vet att önskemålen är många och olika.

Centralt
När Per-Anders Gustavsson tänker högt så finns åldersgruppen 50+ med i tankarna.
–Här kommer vi att kunna erbjuda ett mycket centralt boende, ett boende som säkert kommer att locka många i just 50+gruppen. Men vi hoppas givetvis att även andra grupper i samhället ser området som intressant.

Järnvägen
Hur ser du på järnvägen – blir den en belastning?
–Det tror jag inte. Vill man bo centralt är en del trafikbuller oundvikligt. Det gäller både ljud från vägar och järnvägar. Självklart kommer vi att ordna med någon form av bullerskydd, göra det som går att göra för att minimera störningar, menar Per-Anders Gustavsson som ser fram emot att börja planera för ännu ett bostadsområde i Bollebygd – signerat Bollebygdshus.

Läs mer om Bollebygdshus på: www.bollebygdshus.se


Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 5 som kom ut den16 mars.

Här hoppas man få bygga någon form av bostadshus. Kedjehus eller lägenheter, bostadsrätter.
Här hoppas man få bygga någon form av bostadshus. Kedjehus eller lägenheter, bostadsrätter.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com