« Föreg. Nästa »

Drygt 1000 personer på bakluckeloppis i Bollekollen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Drygt 1000 personer på bakluckeloppis i Bollekollen


Christer Falk 2014-08-05

En hillcart på väg upp mot toppen.<br />Foto: Bollekollen
En hillcart på väg upp mot toppen.
Foto: Bollekollen


Det blev dundersuccé för första arrangemanget i Nya Bollekollen.
– Redan efter någon timme hade 1000 personer passerat in. Som mest hade vi 390 bilar hos oss, säger Nicklas Thorsson, en av de sju som skapar Nya Bollekollen.


 Det första arrangemanget för de nya ägarna blev alltså en bakluckeloppis. En loppis som lockade försäljare och köpare från hela bygden.
– När jag gick runt och pratade med folk så fick jag uppfattningen att de flesta hade sålt bra. Och med oss fick vi önskemål om ännu en bacluckeloppis innan vintern, fortsätter Nicklas Thorsson.


Guidade – hela dan

Många kom för bakluckeloppisen men kanske lika många för att få veta mer om de nya ägarnas framtidsplaner för Bollekollen.
– Fler av oss ägnade i stort sett hela dagen åt att guida och berätta om våra planer. Roligt när intresset visade sig vara så stort, säger en mycket nöjd Nicklas Thorsson.


Hillcart

Under dagen passade arrangörerna på att visa upp hur man kan köra hillcart i backen.
Bilen, en avancerad lådbil skulle en lekman som jag säga.
– Bilen saknar motor och bromsar. Bilen har en bra säkerhetsbur där du sitter som förare. Skulle man välta så skyddar säkerhetsburen på ett bra sätt, säger Rickard Svensson som kan det där med hillcart.


Dras upp av liften

Bilen hakas i liften och tas med den upp till backens topp. Därifrån är det bara att rulla på i full fart nedför backen.
–Vi kommer säkert att satsa en del på hillcart framöver – intresset verkade stort, fortsätter Rickad Svensson.


I september

För att svara upp till många premiärbesökares önskemål så kommer det att arrangeras ännu en backluckeloppis i Bollekollen.
–Vi har nyss tagit beslut om att göra en repris i september, datum återkommer vi till, hälsar Nicklas Thorsson.

Foto: Bollekollen
Foto: Bollekollen


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com