« Föreg. Nästa »

Boy konsthallLisa FältMaterial testamentVernissage lördag 13 oktober 12.00-16.00  


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Boy konsthall
Lisa Fält
Material testament
Vernissage lördag 13 oktober 12.00-16.00

 

 


Christer Falk 2018-10-10


Lisa Fält är en konstnär och konsthantverkare verksam i Stockholm med rötterna i corpus och smyckekonst. Hon är utbildad silversmed vid Hantverksakademien och har en BFA från Konstfack, Ädellab.

2016 slutförde hon masterutbildningen Craft, Konstfack med examensverket Reassembling the discarded - corporeal tracesur. På utställningen i Boy konsthall kommer Lisa visa ett urval av verk från denna utställning tillsammans med verket Imprints of mourning.

Lisa Fält arbetar med sprickan och ärret om utgångspunkt i sitt arbete – hur ett ärr är ett tydligt tecken på händelser vi levt, och att vi genom att bära dem synligt kan skapa stöd och förståelse för levda erfarenheter av vad det är att vara människa.

Lisa hämtar bland annat sitt material från grovsoprummet, där saker som vi lämnat bakom oss hamnar. Grovsoprummet är ett slags kärl, en behållare för minnen, ohörda berättelser och bortkastade livsöden.

När vi sparar för en oviss framtid kan soprummet vara den plats där våra verkliga minnen och livshistorier finns – det som inte passar in i vår självbild. Vad är egentligen värt att spara och reparera och vad säger det bortkastade om oss?

Istället för att slänga bort, kan vi laga det? I Lisa Fälts arbeten är reparation ett tankesätt som går bortom att återställa trasiga saker, mer än kritik mot konsumtion.

Det är en kunskap som till stor del fallit i glömska i vår snabba livsrytm då både saker och människor konsumeras. Reparation kan vara en metod att stärka oss själva, vetskapen om att man kan fixa saker själv. Att vårda, reparera både saker och människor kan bli en medveten tanke och metod. Att ta hand om, ta vara på och synliggöra är en reparerande handling.
 
 
13 oktober - 3 november
Vernissage 13 oktober 12.00-16.00


Öppettider:
Torsdag - Fredag 16:00-19:00
Lördag: 12:00-16:00

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com