« Föreg. Nästa »

Boy konsthallLisa FältMaterial testamentVernissage lördag 13 oktober 12.00-16.00  


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Boy konsthall
Lisa Fält
Material testament
Vernissage lördag 13 oktober 12.00-16.00

 

 


Christer Falk 2018-10-10


Lisa Fält är en konstnär och konsthantverkare verksam i Stockholm med rötterna i corpus och smyckekonst. Hon är utbildad silversmed vid Hantverksakademien och har en BFA från Konstfack, Ädellab.

2016 slutförde hon masterutbildningen Craft, Konstfack med examensverket Reassembling the discarded - corporeal tracesur. På utställningen i Boy konsthall kommer Lisa visa ett urval av verk från denna utställning tillsammans med verket Imprints of mourning.

Lisa Fält arbetar med sprickan och ärret om utgångspunkt i sitt arbete – hur ett ärr är ett tydligt tecken på händelser vi levt, och att vi genom att bära dem synligt kan skapa stöd och förståelse för levda erfarenheter av vad det är att vara människa.

Lisa hämtar bland annat sitt material från grovsoprummet, där saker som vi lämnat bakom oss hamnar. Grovsoprummet är ett slags kärl, en behållare för minnen, ohörda berättelser och bortkastade livsöden.

När vi sparar för en oviss framtid kan soprummet vara den plats där våra verkliga minnen och livshistorier finns – det som inte passar in i vår självbild. Vad är egentligen värt att spara och reparera och vad säger det bortkastade om oss?

Istället för att slänga bort, kan vi laga det? I Lisa Fälts arbeten är reparation ett tankesätt som går bortom att återställa trasiga saker, mer än kritik mot konsumtion.

Det är en kunskap som till stor del fallit i glömska i vår snabba livsrytm då både saker och människor konsumeras. Reparation kan vara en metod att stärka oss själva, vetskapen om att man kan fixa saker själv. Att vårda, reparera både saker och människor kan bli en medveten tanke och metod. Att ta hand om, ta vara på och synliggöra är en reparerande handling.
 
 
13 oktober - 3 november
Vernissage 13 oktober 12.00-16.00


Öppettider:
Torsdag - Fredag 16:00-19:00
Lördag: 12:00-16:00

Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com