« Föreg. Nästa »

Småföretagen i Bollebygd värderas allt högre


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Småföretagen i Bollebygd värderas allt högre


Christer Falk 2015-10-12


Värdet på småbolagen i Bollebygd ökade under 2014 med 13,7 procent, visar Valuations nya värdebarometer. Kommunen hamnar därmed på plats 45 i en jämförelse av värdetillväxten hos småföretagen i landets samtliga 290 kommuner. I genomsnitt ökade värdet på Sveriges småföretag med 6,5 procent under 2014.


–Resultatet visar att småföretagen i Bollebygd mår bra. Ökningen av det samlade värdet under 2014 kan ses som ett mått på företagens långsiktiga lönsamhetsutveckling, säger Tomas Hjelström, chefsanalytiker vid Valuation Företagsvärderingar i Sverige AB. Valuations värdebarometer – som presenteras för tredje gången – baseras på årsboksluten från sammanlagt 79 026 svenska småföretag. Undersökningen omfattar 54 aktiebolag i Bollebygd med mellan 1 och 49 anställda som har kalenderår som bokslutsperiod. Per den sista december 2013 värderades aktiebolagen till sammanlagt 175 miljoner kronor. Ett år senare, den sista december 2014, var aktiebolagen värda 199 miljoner kronor, en ökning med 13,7 procent. – Värdebarometern är en indikator på konjunkturen och ger viktig information om tillståndet för Sveriges småföretag, både på kommun- och riksnivå. Går de mindre företagen bra, går regionen bra. Det är där de flesta nya jobb skapas, säger chefsanalytiker Tomas Hjelström.När samma undersökning genomfördes förra året hamnade Bollebygd på plats 254 bland Sveriges 290 kommuner och klättrar nu alltså 209 placeringar. Bäst har utvecklingen varit i Filipstad, där den samlade värdeökningen uppgår till 53,5 procent. Sämst värdeutveckling under 2014 har Vindeln haft. Där minskade småföretagens värde med sammanlagt 51,4 procent.– Med tanke på den osäkerhet som råder i ekonomin i stort går de svenska småföretagen förvånansvärt bra. Generellt ökar investeringarna och bolagen är överlag stabila med en god lönsamhet, säger Tomas Hjelström.Läs mer i den bifogade bilagan om hur Valuations värdebarometer tagits fram.

Se listan med Sveriges samtliga kommuner och län här.
Fakta om Valuation Företagarvärderingar
Valuation Företagsvärderingar är specialiserat på värderingar av små- och medelstora bolag. Företaget grundades 2007 och är i dag marknadsledande i Sverige. Genom att använda ny metodik och utnyttja kostnadseffektiva processer kan Valuation erbjuda högkvalificerade tjänster som är prismässigt anpassade till det mindre och medelstora företaget. Förutom värderingar tillhandahåller företaget bland annat konkurrentrapporter och analyser som kan bidra till att öka värdet i ett bolag. En ny tjänst, Valuation Värdebarometer, visar hur de svenska småföretagens värde utvecklas över tid och kan ses som en indikator på konjunkturen. Valuation erbjuder också kostnadsfria tjänster under varumärket guldbolag.se. Mer än 5 000 små- och medelstora bolag anlitar Valuation Företagsvärderingars tjänster varje år.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com