« Föreg. Nästa »

Bollebygd djupdyker i Svenskt Näringslivs årliga ranking.


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd djupdyker
i Svenskt Näringslivs årliga ranking.


Christer Falk 2017-12-11

Christina Riksén från Svenskt Näringsliv informerade om organisationens ranking av företagsklimatet i landet kommuner och här särskilt om företagsklimatet i Bollebygds kommun.
Christina Riksén från Svenskt Näringsliv informerade om organisationens ranking av företagsklimatet i landet kommuner och här särskilt om företagsklimatet i Bollebygds kommun.

Ett tiotal personer, bland dem bara fyra företagare, ville lyssna till Svenskt Näringslivs information om företagsklimatet i Bollebygds kommun.
Ett tiotal personer, bland dem bara fyra företagare, ville lyssna till Svenskt Näringslivs information om företagsklimatet i Bollebygds kommun.

Idag presenterade Christina Riksén från Svenskt Näringsliv den ranking av företagsklimatet i landets kommuner som genomförs varje år.
– Inte så roliga siffror att visa upp men ni har något att jobba för i framtiden, menade Christina Riksén när hon gick igenom undersökningens olika delar.


Bollebygd hade sjunkit från plats 120 till 173 i årets ranking. Ett rejält tapp med hela 53 placeringar. Frågan är hur små marginalerna är mellan de olika placeringarna i rankingen. För ett tapp på hela 53 placeringar låter väldigt mycket.
– Vi tycker nog att vi gör vad vi kan för att svara upp mot företagarnas funderingar och önskningar, menade kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S), och företagaren Thord Gustafsson hängde på.
– Jag känner inte alls igen mig i den negativa bild som presenteras. Jag tycker det är lätta att både få tag i och få besked av kommunledningen.
Även Lars Andersson LRF-ordförande i kommunen och även företagare inom jord och skog delade inte den bild som visades upp.
– Det hade varit intressant att höra från de som svarat negativt i undersökningen, fått lite mer av konkreta exempel på vad som inte är bra, menade Lars Andersson och fortsatte.
– Det hade ju också varit bra om det funnits med något i enkäten om företagandet ökar eller inte i kommunen. Om företagen som etableras utvecklas på ett positivt sätt.

Många infallsvinklar
Under mötet diskuterades hur man skulle kunna bli ännu bättre på att möta upp vad företagarna förväntar sig. Enligt undersökningen ligger kommunen under godkänt när det gäller dialog med kommunledningen, information från kommunledningen, service till företagen, tillgång till medarbetare med relevant kompetens och slutligen upphandling. Noteras bör att endast fyra företagare deltog i mötet.

Trots siffrorna
Kommunledningen, de båda kommunalråden, näringslivschefen och kommunchefen gör regelbundet besök på olika företag i kommunen.
– Faktum är att det är sällan som vi hör några negativa tongångar. Jag tycker nog att vi för en bra dialog med företagarna vid de här besöken. Dessutom så gör vi var för sig företagsbesök. Minst två frukostträffar per år arrangerar vi och då oftast ute hos något företag. Vi har ett företagsråd men där sitter bara representanter för två företagsorganisationer idag. LRF och Bollebygds köpmän. Vi saknar givetvis representanter från exempelvis Företagarna, säger Ann-Marie Nilsson, näringslivschef i kommunen och fortsätter.
– Via vår hemsida kan man gå in och beställa ett nyhetsbrev från kommunen. Via nyhetsbrevet får man regelbunden information om vad som händer och är på gång i kommunen. Gå in på vår hemsida och under fliken Näringsliv och arbete hittar du ett formulär där du kan anmäla ditt intresse för vårt Nyhetsbrev.

Om undersökningen
Undersökningen genomfördes mellan januari-april 2017. Man använder sig av webbenkät, brevenkät och telefonintervjuer.  80 företag svarade vilket är 47 procent av de tillfrågade. Demoskop har genomfört undersökningen på uppdrag av Svenskt Näringsliv.
Bland svaren kom 16 från företagare utan anställda, 49 svar för företag med 1-5 anställda, 23 svar för företag med 6-25 anställda, 8 svar för företag med 26-50 anställda och 3 svar för företag med 51-100 anställda. Ett företag med fler än hundra anställda svarade på enkäten. Fördelningen på branscher såg ut så här: Bygg 21 svar, handel 19 svar, industri 15 svar, tjänster till företag 14 svar och transport 9 svar

Mer om undersökningen finns att läsa på svenskt Näringslivs hemsida.

 

 


Thord Gustafson känner inte alls igen sig i den utredning som Svenskt Näringslivs presenterade.
Thord Gustafson känner inte alls igen sig i den utredning som Svenskt Näringslivs presenterade.


LRF-ordföranden och företagaren Lars Andersson från Töllsjö delar inte heller Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Bollebygd.
LRF-ordföranden och företagaren Lars Andersson från Töllsjö delar inte heller Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Bollebygd.


Kommunens näringslivschef, Ann-Marie Nilsson är förvånad över årets placering i Svenskt Näringslivs ranking.
Kommunens näringslivschef, Ann-Marie Nilsson är förvånad över årets placering i Svenskt Näringslivs ranking.


Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com