« Föreg. Nästa »

Anna-Lena Mönsmo - städcoach i Radio Sjuhärad


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Anna-Lena Mönsmo - städcoach i Radio Sjuhärad


Christer Falk 2006-04-11

Anna-Lena Mönsmo visar hur hon aktiverar dagens dammvippa.
Anna-Lena Mönsmo visar hur hon aktiverar dagens dammvippa.

Varje tisdagsmorgon, strax efter nyheterna halv åtta i Radio Sjuhärad, dyker hon upp och lär sjuhäradsborna städa på rätt sätt. Det handlar om Anna-Lena Mönsmo från Fagerhult bortom Töllsjö och kvinnan bakom företaget Fissa & Feja.

Varför har Radio Sjuhärad valt just dig?
-Jag vet inte, kanske har firmanamnet på mina bilar lockat, säger Anna-Lena och berättar att firmanamnet fissa och feja var ett uttryck som hennes egen mormor brukade använda sig av.

Det sjunde
Idag, tisdagen den 11 april, har det tioende inslaget med Anna-Lenas städtips sänts i Radio Sjuhärad.
-Det började med att Therése Eriksson, som tillsammans med radiokollegorna Henry Augustsson och Sara Kvist ”kör” morgonprogrammet i Radio Sjuhärad, spelade in sex avsnitt. Så sent som i förra veckan hälsade Therése på igen och nu finns ytterligare sex till sju inslag inspelade, säger Anna-Lena Mönsmo som också kan berätta att man vill att hon ska sitta med i direktsändning och svara på frågor om och kring städning.
-Efter 18 år som egen företagare i städbranschen så kan jag jobbet så visst, det är roligt att få dela med sig av erfarenheterna. Jag tror att vi som jobbar professionellt med städning har ett och annat att lära ut. Och lär man sig knepen så blir städningen både bättre och roligare, menar städcoach Mönsmo som säkert har rätt i det hon säger.

Kvalster och annat…
I ett av programmen tas städningen av sovrummet upp.
-Just idag är en perfekt dag för att vädra bäddmadrasserna. Är det över tio grader kallt så dör Kvalster och andra kryp. Jag har bekanta som vädrar sina sängkläder varje dag – låter kanske lite i överkant men minst en gång i veckan är att rekommendera om man vill ha ett fräscht sovrum och det vill väl de flesta.
Dammvippan har vi som lyssnat förstått att du gillar.
-De dammvippor som idag finns att köpa är mycket bra. Men det gäller att aktivera dem och få fart på den statiska elektriciteten. Det är då dammvipporna drar till sig dammet och självklart ska man gå ut och ruska av dammet. Går man tillväga på det viset då är dagens dammvippor mycket effektiva, säger Anna-Lena Mönsmo som redan nästa tisdag är tillbaka med nya städtips i Radio Sjuhärad.


 

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com