« Föreg. Nästa »

Årets första frukostmöte


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Bollebygds Emballageindustri AB - första värdföretaget

Årets första frukostmöte


Christer Falk 2006-04-02

Ove Johansson, en av ägarna av Bollebygds Emballageindustri AB, hälsar kommunens företagare välkomna till Frukostmötet den 7 april
Ove Johansson, en av ägarna av Bollebygds Emballageindustri AB, hälsar kommunens företagare välkomna till Frukostmötet den 7 april

På fredag (7 april) är det dags för årets första Frukostmöte arrangerat av Bollebygds kommun. Värdföretag den här gången är Bollebygds Emballageindustri AB som finns i Stenkulla mellan Bollebygd och Töllsjö.

Ann-Marie Nilsson vid Bollebygds kommun håller i trådarna från kommunens sida och hon säger så här om de frukostmöten som arrangeras:
-Syftet är att hålla kommunens företagare informerade om kommunens planer i olika frågor. Syftet är också att ge företagarna möjighet att träffas och lära känna varandra. Och inte minst - tycka till om kommunens planer och kanske komma med egna idéer.

Värdföretag
Under åren har sättet att arrangera träffar med företagarna vuxit fram.
-Några gånger har vi hållit till på Bollegården, andra gånger på olika företag i kommuen. Vi arrangerar och lägger upp träffarna tillsammans med Företagarna och vi försöker hela tiden utveckla träffarna, menar Ann-Marie Nilsson som inför mötet den 7 april har en dagordning som innehåller följande.


- presentation av Bollegbygds Emballageindustri AB
- hur ska vi utveckla Bollebyds centrum
- kommunen informerar

-I snitt har vi arrangerat frukostmöten två gånger per år. Men under 2005 blev det några fler. Antalet möten får helt enkelt styras utifrån vad som händer i kommunen, säger Ann-Marie Nilsson som hoppas att många kommer på fredag.

Bollebygds Emballageindustri AB
Företaget som denna gång står värd för Frukostmötet har anor från 1940-talet. Ett av många träföretag i Bollebygd.
-Jag och min kompanjon Sven-Ove Johansson tog över företaget 1987, säger Ove Johansson och berättar vidare att man idag är 11 anställda och omsätter 12 miljoner.

Emballage
Företaget tillverkar emballage i trä till många av landets större företag.
-Det kan handla om emballage till stora motorer och andra skrymmande produkter. Vi skräddarsyr emballget och har därför ett nära samarbete med våra kunder, säger Ove och berättar vidare om den form av emballage som kommer mer och mer.
-Vi utvecklar emballage som vi bygger av både trä och wellpapp. En form av emballage som blir lättare och därmed billigare för kunden att frakta.

Mer om Bollebygds Emballageindustri AB berättar Ove Johansson och Sven-Ove Johansson för besökarna på fredag.

www.bollebygdsemballage.se 

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com