« Föreg. Nästa »

Dags att söka till kulturskolan


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Från Bollebygds kommuns hemsida:

Dags att söka till kulturskolan


Christer Falk 2017-05-03


Nu är det dags att söka till Kulturskolan inför höstterminen 2017! Här kan du läsa om alla olika kurser som finns på Kulturskolan i Bollebygds kommun och hur du gör för att ansöka om plats. 


Verksamheten på Kulturskolan sker i samarbete med Härryda kommun. Det innebär bland annat att du som bor i Bollebygds kommun även kan söka till övriga kurser på Härryda kulturskola.


Instrumentalspel från årskurs 3 och uppåt
Vi erbjuder undervisning på gitarr, elbas, piano och trummor. Spelar du hos oss hjälper vi dig att utvecklas inom musiken och du får också tillfälle att spela tillsammans med andra. Du som ska börja i årskurs 3 eller uppåt till hösten är välkommen att söka. Undervisningen sker främst på Bollebygdsskolan på eftermiddagstid. Piano- och gitarrundervisning kan också erbjudas på övriga skolor i anslutning till skoldagen.


Teater årskurs 2-6
Tycker du att det är roligt med teater? Då är Kulturskolans teatergrupper något för dig!
Vi gör teaterövningar, improvisationer och föreställningar. På vägen utvecklar du din fantasi, din spontanitet och ditt mod att stå inför publik. Du som ska börja i årskurs 2 eller uppåt till hösten är välkommen att söka. Teaterundervisningen sker på Bollebygdsskolan på eftermiddagstid.


Dans årskurs 2-6
Att dansa ger energi, glädje och gemenskap! I Kulturskolans dansgrupper arbetar vi med teknik och komposition som leder fram till uppvisningar och föreställningar. Du som ska börja i årskurs 2 eller uppåt till hösten är välkommen att söka. Dansundervisningen sker på Bollebygdsskolan på eftermiddagstid.


Kulturskolan i Härryda
I mån av plats kan du som vill spela ett blås-eller stråkinstrument, sjunga eller gå en bildkurs delta i någon av alla de kurser som finns på Kulturskolan i Härryda.  Undervisningen sker främst i Mölnlycke men vissa kurser finns också i kommunens övriga orter på eftermiddags- och kvällstid.


Gå in på hemsidan, www.harryda.se/kulturskolan för mer information!


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com