« Föreg. Nästa »

Jubileumsår för ÅSA-området – fyller 70 år i år


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Jubileumsår för ÅSA-området
– fyller 70 år i år


Christer Falk 2018-07-14


– Här är helt fantastiskt, barnvänligt, nära till bad och inte minst, lungt och fridfullt, säger Jane Johansson Löf som tillsammans med sin familj gör sitt första år på Åsa-området.
– Här är helt fantastiskt, barnvänligt, nära till bad och inte minst, lungt och fridfullt, säger Jane Johansson Löf som tillsammans med sin familj gör sitt första år på Åsa-området.

För 70 år sedan beslutade Bollebygds kommunfullmäktige att man för avkastningen av ”Gustav Werners fond” skulle köpa ett markområde i Åsa för 15 000 kronor. Därmed har ÅSA-området varit i kommunens ägo i hela 70 år. Kanske något värt att fira.


Idag finns fem stugor på området och plats för 21 husvagnar. När bollebygdsnyheter hälsar på är 15-16 husvagnar på plats och alla stugorna uthyrda.
– Det roliga är att fler och fler nya Bollebygdsfamiljer har hittat Åsa-området och de säger att de verkligen trivs här, säger Calle Pålsson som är en av fyra ideella vaktmästare som tillsammans svarar för att Åsa-området hålls rent, fint och välkomnande under hela säsongen. Thomas Johansson, Robert Johansson och Hans Ryberg är de övriga tre.

Första året
För Jane Johansson Löf och hennes familj är det första året som husvagnscampare på Åsa-området.
– Vi har stått i kö i några år och nu äntligen blev det vår tur. Här är helt underbart, inte minst för barnen. Hela området har i princip strandtomt – något som vi verkligen uppskattar, säger Jane och tillägger.
– Redan på väg hit från Bollebygd känner man lugnet komma. Än en gång, hela området är helt underbart och visst, vår första sommar har ju börjat med väldigt bra väder.

Säsongsstart
Sista veckan i april brukar de som har husvagnsplats på området samlas till en gemensam städdag.
– Då städar vi alla stugorna och ser till att området står klart för säsongsstart. Tillsammans försöker vi göra skötseln av området så billig som möjlig. Bland oss som campar här finns många olika yrkesgrupper och det gör att vi kan klara mycket av underhållet på ideell basis, menar Calle Pålsson.
Från första veckan i maj till första veckan i september pågår säsongen för Åsa-området.
– Både i början och slutet av säsongen brukar en del skolklasser från Bollebygds kommun vara här. Även LSS-boende brukar vara här någon gång under säsongen, så visst lever Åsa-området upp till vad kommungubbarna i slutet av 1940-talet beslutade om, konstaterar Calle Pålsson. 

Från Bollebygds kommuns hemsida:
Området i Åsa köps 1948:
1948 beslutade Bollebygds kommunfullmäktige, att för avkastningen från ”Gustaf Werners fond” inköpa ett markområde i Åsa för 15 000 kronor. Samtidigt skänkte Joel Kollén den på området befintliga ”Fiskestugan” till kommunen. Tanken var att bereda sommarvistelse vid havet för framförallt skolbarn, ungdomar och barnfamiljer från Bollebygds kommun.”


Calle Pålsson är en av fyra idella vaktmästare vid &Aring;sa-området.<br />– Det är roligt att många nya Bollebygdsfamiljer har hittat hit, menar Calle Pålsson.
Calle Pålsson är en av fyra idella vaktmästare vid Åsa-området.
– Det är roligt att många nya Bollebygdsfamiljer har hittat hit, menar Calle Pålsson.Tipsa en vän     Skriv ut
Information i Töllsjö
Annons Töllsjö

Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com