« Föreg. Nästa »

Klart för bygge på Skattgårdstomten


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Klart för bygge på Skattgårdstomten


Christer Falk 2013-04-05

Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäders nya vd, Heléne Persson Alsin vid en av ritningarna som visar det planerade bygget på Skattgårdstomten.
Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäders nya vd, Heléne Persson Alsin vid en av ritningarna som visar det planerade bygget på Skattgårdstomten.

Nu kan Bollebos eller Stiftelsen Bollebygds Hyresbostäders nya chef, Heléne Persson Alsin, dra igång sitt allra första bygge i Bollebygd. Kommunstyrelsen har godkänt detaljplanen och ett exploateringsavtal. Och den 21 mars tog fullmäktigeförsamlingen i Bollebygds kommun beslut om bygge på Skattegårdstomten.

 

 


Ett 50-tal lägenheter kommer att byggas på Skattgårdstomten. Och med anledning av mångas undran över var hyresgästerna ska ställa sina bilar ser Bollebos ledning över möjligheterna att bygga garage under huskropparna.

– Ett garage i källarplan innebär en ökning av hyreskostnaderna därför ska vi göra en ordentlig analys av vad vi behöver i parkeringsväg, säger Heléne Persson Alsin som sedan strax före julhelgen är ny chef för Bollebo.

 

Seniorboende
I samband med planeringen av bostäderna på Skattegårdstomten fanns önskemål om att det ska finnas trygghetsbostäder insprängda bland övriga lägenheter.

– Vi planerar för att trygghetsbostäderna kommer att vara i huset som ligger närmast Bollegården. Det blir en av två huskroppen som vi bygger i tre våningar. Hur många trygghetsbostäder det blir är vi ännu inte klara med, fortsätter Bollebos nya vd.

 

Klart från kommunen – men...

Nu när beslut är fattat av kommunfullmäktigeförsamlingen i Bollebygd finns risk för ännu en förhalning av byggstarten. Byggplanerna för Skattgårdstomten startades redan 2007.

– Risken finns, men för vår del och för alla som exempelvis vill byta villan till en central lägenhet hoppas vi att överklagningarna uteblir. Vi blir ju alla äldre och kommer att vilja bo mer centralt. Sånt är ju livet, menar Heléne Persson Alsin.

 

Lång kö
Kön till hyreslägenheter i Bollebygd är mycket lång.

– Vi har 800 i kö därför är det angeläget att vi kommer igång med planerade byggen så snart som möjligt. När nu beslutet är taget om bygge på Skattegårdstomten kommer vi att gå igång med planeringsjobbet. Lite längre fram i vår hoppas vi kunna berätta mer exakt om hur många lägenheter det blir och hur de kommer att vara fördelade på tvåor, treor och kanske några fyror, säger Heléne Persson Alsin.

 

 

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com