« Föreg. Nästa »

Hestrafors IF spelar UEFA Regions Cup nästa år


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Än en gång GRATTIS

Hestrafors IF spelar UEFA Regions Cup nästa år


Christer Falk 2011-10-30


Först gick de upp i trean som bästa division fyra lag i Västra Sverige. Därefter vann de
grönvita UEFA Regions Cup-kval. I augusti/september nästa år spelar därför Hestrafors IF i UEFA:s Region Cup någonstans i Europa.
– Det är stort, mycket stort, säger Robert Tjärnlund, framgångsrik tränare i laget.

Så här står att läsa på Västergötlands FF:s hemsida:
”Västergötlands representant i kvalspelet till UEFA Regions Cup, Hestrafors IF, är klart för det europeiska cupspelet efter vinst i den avgörande matchen mot SKIF Semberija från Göteborg den 22 oktober.
UEFA Regions Cup är en turnering för amatörspelare dit Europas länder kan kvala in med lag. I Sverige är det distriktsförbunden i Småland, Göteborg och Västergötland som visat intresse för att delta i det svenska kvalspelet till UEFA Regions Cup 2012-2013.
De tre distrikten har fastställt att kvalspelet ska genomföras med ett lag från varje distrikt under oktober 2011. Västergötlands FF representerades av sin bästa division 4-segrare, Hestrafors IF. Småland representeras av Aneby SK och Göteborg av Serbiska Kultur & IF Semberija. Ett lag får spela ute i Europa 2012.
Resultat: Aneby-Semberija 1-3, Hestrafors-Aneby 0-0 och Semberija-Hestrafors 1-3. Målen för Hestrafors gjordes av Marcus Svahlin, Tommy Henric Johansson och Andreas Wahlström”.

Många lag
UEFA Region Cup kommer som sagt att spelas i augusti/september 2012 någonstans i Europa.
– UEFA Region Cup har spelats i sju år så vi kommer att vara med i åttonde omgången. Mellan 30-40 lag brukar medverka och nu senast spelades gruppspelen i Makedonien.
Vilka lag kommer ni att möta?
– Lottningen sker i februari så än så länge vet vi inte alls vilka lag som vi kommer att spela mot, säger Robert Tjärnlund till bollebygdsnyheter.se

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com