« Föreg. Nästa »

Innehållsrik lördag i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Innehållsrik lördag i Bollebygd


Christer Falk 2018-10-27

Fullsatt skulle man kunna säga om skolans matsal denna lördag.
Fullsatt skulle man kunna säga om skolans matsal denna lördag.

\
"Syföreningen" sålde lotter i massor. Som vanligt.

Berit Frändås vid en av sina tavlor.
Berit Frändås vid en av sina tavlor.

Det händer en hel del i Bollebygd. Idag, lördagen den 27 oktober fanns det minst tre olika aktiviteter att välja mellan. Jo, den som låg i lite kunde nog hinna med alla tre.


Vi började hos den stora loppisen i skolans matsal.  Arrangörerna Mia Bruce och Peter Augustsson hade lockat dit ett fyrtiotal försäljare och kommersen pågick från 12 till 16. Imorgon är det repris, men med något färre säljare.
– Vi är mer än nöjda med besökarantalet men skulle vilja nå ännu fler - givetvis. Det vore roligt att kunna arrangera en vår- och en höstloppis här i Bollebygd, menar Mia Bruce som arrangerade en liknande loppis i våras.
Gofikan serverades av klass 9 B vid Bollebygdsskolan och de har bestämt sig för att skänka halva överskottet till Cancerfonden och Rosa Bandet. Snyggt!

Höstbasar
I kyrkans församlingshem var det traditionsenlig höstbasar och som vanligt, mycket folk.
– Vi brukar få in kring 50 000 en dag som denna, säger Kerstin Halldin som är ordförande i Kyrkans arbetskrets eller ska vi säga ”syföreningen”. Kerstin berättar vidare att syföreningen arrangerat höstbasarer i hela 54 år.
– Under de här åren har vi lyckats få ihop 2 568 000 kronor, informerar oss Kerstin och det är väl bara att lyfta på hatten för ett fantastiskt arbete.  En summa som Kyrkans Hjälpverksamhet har förvaltat på bästa sätt.

Vernissage
På Galleri Odinslund var det vernissage och konstnären, Berit Frändås kommer från Ulricehamn.
– Jag har målat sedan jag gick i realskolan, men som så många andra gjorde jag ett uppehåll när barn, arbete och politik upptog min vardag. 
Berit Frändås ersatte Gunnar Sträng i riksdagen under åren 1973-1976.
Äggoljetempera är färgen som Berit Frändås använder och hon säger sig inte ha några speciella favoriter när det gäller motiv.
– Jag försöker hela tiden hitta nya motiv och uttryckssätt. Det gör jag för att jag hela tiden vill utvecklas, säger konstnären från Ulricehamn som diskuterade både konst och hälsa med Lennart Berg och Lasse Larsson.


Eleverna från 9 B serverade kaffe med dopp. Halva överskottet ska<br />gå till Cancerfonden och Rosa Bandet. Snyggt!
Eleverna från 9 B serverade kaffe med dopp. Halva överskottet ska
gå till Cancerfonden och Rosa Bandet. Snyggt!Många av gästerna på Höstbasaren passade naturligtvis på att<br />fika och samtala.
Många av gästerna på Höstbasaren passade naturligtvis på att
fika och samtala.Lennart Berg, Berit Frändås och Lasse Larsson diskuterade<br />både konst och hälsa.
Lennart Berg, Berit Frändås och Lasse Larsson diskuterade
både konst och hälsa.Visst är det roligt med loppmarknad.
Visst är det roligt med loppmarknad.


Arrangörerna. Peter Augustsson och Mia Bruce.
Arrangörerna. Peter Augustsson och Mia Bruce.


Den här damen sålde bland mycket annat - en lampa.
Den här damen sålde bland mycket annat - en lampa.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com