« Föreg. Nästa »

Blöt marknad -men ändå nöjda köpmän


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Blöt marknad
-men ändå nöjda köpmän


Christer Falk 2008-09-18


Tre marknader om året har köpmännen i Bollebygd bestämt sig för att arrangera. Medarrangörer är Lions och Bollebygds kommun. För 2008 återstår nu julmarknaden den första advent.
-Den här blöta höstmarknaden vill vi lägga bakom oss så fort som möjligt men trots regnet blev marknaden bra för oss köpmän, säger Jill Nordh, marknadsgeneral och själv köpman vid Göteborgsvägen.


Jill Nordh är alltså nöjd med dagen men ändå missnöjd och då handlar det om vädret.
-Över vädret råder vi ju inte men det känns lite visset när vi ändå jobbat fram ett bra program för dagen. MHF och IOGT hade kört hit sin Voltbil, en bil som inte kunde användas på grund av vädret. De hade också en intressant information om hur farlig alkoholen är - men även den regnade bort, menar Jill.
Och från Lions säger Eddie Magnusson så här:
-Vår lotterier gick riktigt bra, så även vi delar Jills positiva syn på marknaden.

Jobbar vidare
Nu stoppar inget dåligt väder köpmännens framtidstankar.
-Nu går vi vidare och bestämt är att vi tillsammans med företagarna, fastighetsägarna och kommunen ska sätta oss ner i något vi kallar för nöjeskommittén. Vi ska försöka nå fram till en Bollebygdsdag, en dag då även vi här i Bollebygd kan samla invånarna till fest, säger Jill som tycker att samarbetet med kommunen fungerar bra.

Inte allt...
-Det viktiga är att vi kan ha en bra dialog med kommunen. Vi kommer med önskemål, allt får vi inte igenom men vi har lyckats med att få tidsbegränsning på parkeringarna här i centrum. Det är viktigt för oss som driver handel. Våra kunder måste ges möjlighet att parkera och där är vi nu. Det är bra. Men allt kan bli bättre, menar Jill Nordh som också passar på att höja Lionsgubbarna till skyarna.
-De är tillsammans med Lions vi arrangerar de här marknaderna och utan dem vore de tre marknaderna svåra att genomföra.

Artikeln är publicerad i AnnonsMarknan nr 15

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com