« Föreg. Nästa »

Bollebygds IF fyller 100


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygds IF fyller 100


Christer Falk 2007-02-06

Rolf Rosholm och Gun Bodén har tillsammans med Berndt Andersson, Kjell Richardsson, Rune Pettersson och föreningens ordförande Christer Lindmark ingått i jubileumskommittén.
Rolf Rosholm och Gun Bodén har tillsammans med Berndt Andersson, Kjell Richardsson, Rune Pettersson och föreningens ordförande Christer Lindmark ingått i jubileumskommittén.

Den 17 februari för 100 år sedan föddes Bollebygds Idrottsförening. Därför kommer lördagen den 17 februari att bli en heldag i blåvitt. Gästgivartorget i Bollebygd kommer att invaderas av idrottsföreningen och när kvällen närmar sig bär det av till Borås och en lokal stor nog för att samla alla som vill vara med och fira 100-åringen.

Redan den 1 december 2005 samlades jubileumskommittén till sitt första möte. Framför dem låg då uppdraget att arrangera ett år fyllt av olika jubileumsarrangemang och på dagordningen stod också uppdraget att producera en jubileumsbok.
- Vi är ett gäng entusiaster som har jobbat hårt men också haft otroligt roligt, säger Berndt Andersson och fortsätter.
-Den stora jubileumsdagen infaller som sagt den 17 februari men vi har planerat för jubileumsarrangemang under hela året.

1957
För 50 år sedan fyllde föreningen 50 år… och även då togs det fram en jubileumsbok. Då var välkända Bollebygdsbon Allan Claesson ordförande i förening. I 50-årsskriften kunde man läsa om herrar som Anders Karlsson, Herman Trygg, K E Fredriksson, Arne Bylander, Thorsten Johansson, Kjell Johansson och Rolf Linusson. Alla fick de någon form av medalj vid jubileumsfesten på Hindås Turisthotell.
I styrelsen 1957 fanns bland andra Thorsten Johansson, Rolf Johansson och Rolf Linusson. Bland dem är Thorsten Johansson numera föreningens ålderman. Rolf Johansson, är enligt Berndt Andersson mannen som rätt och slätt är Mr Bollebygds IF.
- Så är det och frågan är väl om någon nu levande Bollebygdsbo kan mäta sig med Rolf Johansson när det gäller engagemang i Bollebygds Idrottsförening, säger Berndt Andersson som själv hör till de som man gärna förknippar med BIF.

Bilder
Berndt är den som försett jubileumsboken med de mesta av bilder och lagom till jubileumsdagen är han också färdig med ett bildspel som bland annat kommer att visas under festligheterna i Borås.

Profiler
Idrottsföreningar utan profiler finns väl inte. Därför kan även BIF visa upp några av sina profiler i jubileumsboken.
-Vi skriver naturligtvis om Nisse Nätt, Rolf Johansson, Bertil Jompa Andersson och Rune Pettersson. Några rader får även Herman Trygg. Det är ju alltid vanskligt att lyfta fram några profiler samtidigt som vi vet att det är många som på olika sätt gjort mycket för vår förening, menar Berndt Andersson som nu ser fram emot jubileumsdagen den 17 februari med både spänning och glädje.
-Betyder allra mest för vår förening gör självklart alla våra medlemmar, menar Berndt och återgår till korrekturläsning av jubileumsboken.

Ett klipp ur AnnonsMarknan från tiden då Bollebygds Idrottsförening planerade bygget av klubbstugan på Hägnen.
Ett klipp ur AnnonsMarknan från tiden då Bollebygds Idrottsförening planerade bygget av klubbstugan på Hägnen.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com