« Föreg. Nästa »

Den bästa dan i mitt liv...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Den bästa dan i mitt liv...


Christer Falk 2015-12-03

Arkivbild: I brandbilen Ted Jankovic, Jan Henriksson och Ingema Palmer. Palmer har lämnat brandvärnet.
Arkivbild: I brandbilen Ted Jankovic, Jan Henriksson och Ingema Palmer. Palmer har lämnat brandvärnet.

– När det gäller brandvärnet i Töllsjö så är det här den bästa dan i mitt liv. Frågan om en ny och ändamålsenlig brandstation i byn har varit på tal i drygt 10 år. Nu äntligen händer det något, säger en mycket glad Jan Henriksson.


 

Jan Henriksson har varit platschef för brandvärnet i Töllsjö i många år.

–Vi har diskuterat en ny brandstation hur länge som helst. Frågan har blivit en riktig långbänk men nu ser vi äntligen en ljusning, fortsätter Jan Henriksson.Privat bygger

En privat entreprenör kommer att bygga och Bollebygds kommun och SÄRF ska svara för hyran. 

– Det blir Stefan Hederdal som kommer att bygga och redan imorgon ska jag träffa honom och en representant från SÄRF. Efter det mötet vet jag mer av detaljer, berättar Jan Henriksson.Formellt beslut
Något formellt beslut om en ny brandstation i Töllsjö är ännu inte taget.
–Men nu verkar det som om förhandlingar är klara och det formella beslutet kommer att tas av SÄRF den 15 januari nästa år, säger Jan Henriksson.

 

 

 

SÄRF står för Södra Älvsborgs Räddningstjänst Förbund.

 


Arkivbild: Dagens brandstation i Töllsjö.
Arkivbild: Dagens brandstation i Töllsjö.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com