« Föreg. Nästa »

Det gamla året ska lämna och det nya tar vid…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Det gamla året ska lämna och det nya tar vid…


Christer Falk 2015-12-31


Det är alltid vanskligt att försöka ge sig på att sammanfatta året som vi nu lämnar. Ett år som skiljer sig väldigt mycket från tidigare år. På många sätt. Jag har här nedan försökt mig på att göra en liten ovetenskaplig och kort sammanfattning.


Det är aldrig lätt att sammanfatta ett helt år – men vi kan väl ändå säga att:

 

– 2015 blev ett år då det byggdes väldigt mycket i centralorten Bollebygd. Äppellunden, Tyftet, Skattegårdstomten, Skärddargårdshöjd ett antal utspridda villor och nu är lägenhetsbygget på fastigheten Lyckebo i full gång.

 

– 2015 tog Socialdemokraterna med stöd av Miljöpartiet och Vänstern över ”makten” i kommunen. Om än i minoritet. Men samsynen över hur Bollebygd ska formas i framtiden är bred så nu väntar alla på svaren från ”högsta ort” om hur det blir med en ny järnvägsstation, eller som det numera heter, tågstation, i Bollebygd.

 

– 2015 blev ett år som både nationellt, internationellt och till och med lokalt präglades av den stora skaran människor som tvingats fly från krig och elände.

 

– 2015 blev ett år då massor av ideella krafter jobbade för att de människor som kom till vår kommun och grannkommunen togs emot på ett mycket fint sätt. Många engagerade sig för de just nu utsatta. Exempelvis medarbetarna på Vägkorset.

 

– 2015 blev också ett år då ett antal invånare i Bollebygds kommun, i mitt tycke, visade prov på mörka åsikter vad gäller flyktingfrågan, invandringen och därmed i slutändan sin syn på den humanism och solidaritet som man kan och ska vänta sig från invånare i ett land som hör till de som har det allra bäst i hela världen…

 

– 2015 är ett år som visar att nya krafter tar vid när andra lämnar. I fd BollebygdsHus lokaler har företaget Elementum tagit plats och på Råssa och i den nedlagda elementfabriken fyller nu andra verksamheter upp lokalerna.

 

– 2015 blev ett år med en sommar som inte var så go mot oss…

 

– 2015 bjöd på en fantastisk höst, om än lite våt under den senaste tiden.

 

– 2015 är nu snart slut och vi ser fram emot ett fredligare, humanare 2016. Ett 2016 som förmodligen kommer med några besked som kommer att forma Bollebygds kommuns framtid. Ett 2016 som verkar vara på gång ekonomiskt och där vi ser att arbetslösheten minskar. Ett bra år…


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com