« Föreg. Nästa »

Det gamla året ska lämna och det nya tar vid…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Det gamla året ska lämna och det nya tar vid…


Christer Falk 2015-12-31


Det är alltid vanskligt att försöka ge sig på att sammanfatta året som vi nu lämnar. Ett år som skiljer sig väldigt mycket från tidigare år. På många sätt. Jag har här nedan försökt mig på att göra en liten ovetenskaplig och kort sammanfattning.


Det är aldrig lätt att sammanfatta ett helt år – men vi kan väl ändå säga att:

 

– 2015 blev ett år då det byggdes väldigt mycket i centralorten Bollebygd. Äppellunden, Tyftet, Skattegårdstomten, Skärddargårdshöjd ett antal utspridda villor och nu är lägenhetsbygget på fastigheten Lyckebo i full gång.

 

– 2015 tog Socialdemokraterna med stöd av Miljöpartiet och Vänstern över ”makten” i kommunen. Om än i minoritet. Men samsynen över hur Bollebygd ska formas i framtiden är bred så nu väntar alla på svaren från ”högsta ort” om hur det blir med en ny järnvägsstation, eller som det numera heter, tågstation, i Bollebygd.

 

– 2015 blev ett år som både nationellt, internationellt och till och med lokalt präglades av den stora skaran människor som tvingats fly från krig och elände.

 

– 2015 blev ett år då massor av ideella krafter jobbade för att de människor som kom till vår kommun och grannkommunen togs emot på ett mycket fint sätt. Många engagerade sig för de just nu utsatta. Exempelvis medarbetarna på Vägkorset.

 

– 2015 blev också ett år då ett antal invånare i Bollebygds kommun, i mitt tycke, visade prov på mörka åsikter vad gäller flyktingfrågan, invandringen och därmed i slutändan sin syn på den humanism och solidaritet som man kan och ska vänta sig från invånare i ett land som hör till de som har det allra bäst i hela världen…

 

– 2015 är ett år som visar att nya krafter tar vid när andra lämnar. I fd BollebygdsHus lokaler har företaget Elementum tagit plats och på Råssa och i den nedlagda elementfabriken fyller nu andra verksamheter upp lokalerna.

 

– 2015 blev ett år med en sommar som inte var så go mot oss…

 

– 2015 bjöd på en fantastisk höst, om än lite våt under den senaste tiden.

 

– 2015 är nu snart slut och vi ser fram emot ett fredligare, humanare 2016. Ett 2016 som förmodligen kommer med några besked som kommer att forma Bollebygds kommuns framtid. Ett 2016 som verkar vara på gång ekonomiskt och där vi ser att arbetslösheten minskar. Ett bra år…


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com