« Föreg. Nästa »

PK Mahanandia – fyllde Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

PK Mahanandia
– fyllde Bollegården


Christer Falk 2019-03-20


Ikväll bjöd Bollebygds Kulturförening på en fantastisk resa – en resa där publiken fick följa Indiern PK Mahanandia på hans resa från djungeln till kärleken i Borås.

Det är väl få som inte har hört något om PK Mahanandia tidigare så att han skulle fylla samlingssalen på Bollegården denna kväll var ingen orimlig gissning. Och så blev det.

En resa utöver det vanliga
Vi fick följa PK Mahanandia från hans uppväxt i djungelbyn, vi fick ta del av hans upplevelser som lågt stående indier. Men vi fick även ta del i hans fantastiska resa innan han med sitt skissblock i handen mötte kärleken. Hon som kom tillbaka tre dagar i sträck för att bli tecknad av unga PK.

Han visste redan
Redan som ung fick han veta av sin familj att han skulle möta en ljus kvinna som skulle bli hans stora kärlek. Hon skulle vara född i oxens tecken. Allt det där stämde den där dagen på ett torg i Indien. 

Visdomsord
Under resans, berättelsens gång kunde PK Mahanandia även ge publiken ett och annat tänkvärt när det gäller att vi inte alls själva bestämmer var någonstans i världen vi föds, inte vilka föräldrar som vi ska växa upp med. 

Tänkvärt i en värld av idag…


Fullsatt.
Fullsatt.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com