« Föreg. Nästa »

Nej - någon ödmjukhet finns inte...


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nej - någon ödmjukhet finns inte...


Christer Falk 2020-06-16


Visst är det roligt när positiva nyheter om Bollebygds kommun sprids. Nu senast placerar Fokus Bollebygd på plats 40 när man rankar hur bra det är att bo och leva i landets kommuner. En bra placering men…


Vid onsdagens fullmäktigemöte beviljades kommunstyrelsen (på håret) ansvarsfrihet och det riktades en anmärkning mot socialnämnden för bristande ekonomisk kontroll. Tuffa åtgärder från kommunrevisionen till de ansvariga politikerna. 
Men ändå saknas ödmjukheten.

Vi kunde i fredagens BT läsa att kommunstyrelseordförande Plogell (FR) kommenterar Fokusrankingen. När det gällde bostadsförsörjningen låg kommunen inte så bra till. Så här kommenterade Plogell: ”Vi är på god väg att bli bättre på de områdena…” och hänvisar till att Bollebo, som har ca 2000 i kö för bostad i Bollebygd, bygger på Odinslund, i Töllsjö, Götenehus ska bygga på Dalvyn och att det byggs på Idrottsplatsområdet. Vad jag förstår har inte Bollebygdsalliansen gjort något för dessa byggen. Det är byggen som förmodligen har planerats både under den förra alliansens styre och senast av S, MP och V.

Plogells majoritet har istället valt att stoppa byggplaner som i stort sett varit klara för start. Men det nämner inte Plogell i Borås Tidning. Utgår från att han är rätt citerad.

Åter till fullmäktigemötet 10 juni
Vi som såg och lyssnade på fullmäktigemötet hörde också kommunstyrelsens ordförande berätta att det tar ett år innan den nya majoriteten kommer in i arbetet. Är det så det går till i det privata näringslivet…Knappast!

Trots att det finns flera erfarna och rutinerade lokalpolitiker från M, C, L och till och med KD säger Plogell att majoreten är så ny att det behövs ett år för att komma in i arbetet. 

Nonsens – om de som haft erfarenhet fått komma till tals hade man kunnat ”vända stenar” samtidigt som man ägnat sig åt att styra kommunen. Då kanske revisionen hade varit snällare.

Spännande och...
Riktigt spännande blev det när utbildningsnämndens ordförande Ingridh Anderén (M) ilsknade till och frågade hur Plogell kunde hantera nämnderna så olika. (Socialnämnden har haft underskott - nästan från starten och har det fortfarande. Samtidigt tvingades utbildningsnämnden få budget i balans redan under 2019). Aningen magstarkt blev det när Ingridh Anderén menade att ”det är den här kommunens räddning att jag gjorde det ni sade och inte struntade i det som socialnämnden gjorde”. För det första har Ingrid Anderén och en del andra moderater ett stort ansvar för att Bollebygdsalliansen överhuvudtaget finns. Dessutom tror jag att hela utbildningsnämnden backade upp sin ordföranden när den stora besparingen gjordes under 2019. Om det var ett bra beslut eller inte – det får läsaren avgöra.

Jag har naturligtvis ingen aning om hur kommunikationen inom Bollebygdsalliansen fungerar men inte så sällan lyser frånvaron av samarbete igenom.

Och sist men inte minst – efter år av kastandes skit på alla lokalpolitiker, oberoende av färg, kan man väl ändå kräva en viss ödmjukhet av kommunstyrelsens ordförande.

Han kunde kostat på sig att berätta att de byggen som nu är igång var planerade långt innan Plogell lyckade få makten. Kommunstyrelsens ordförande är annars aldrig sen att berätta hur dåligt allt har hanterats av hans föregångare..

Jag råder alla som läser det här att gå in på kommunens hemsida och ta del av senaste fullmäktigemötet i Bollebygds kommun. Då får ni helheten vilket är svårt att någorlunda kort här beskriva.

 


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com