« Föreg. Nästa »

Stora byggplaner för Hultafors


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Stora byggplaner för Hultafors


Christer Falk 2011-04-20

I den här huskroppen kommer några visningslägenheter att byggas.
I den här huskroppen kommer några visningslägenheter att byggas.

Turerna har varit många kring Hultafors Sanatorium under de senare åren. Men nu verkar det som om något seriöst är på gång. Jan Lindberg heter mannen bakom projektet som på sikt kan lyfta hela Hultafors.

Under 2010 köpte Jan Lindberg Hultafors Sanatorium med tillhörande byggnader och marker.
–Idén är att vi ska bygga lägenheter i själva sanatoriedelen och villor på markerna runt omkring, säger Jan Lindberg som nu i vår ska bygga några visningslägenheter i den nyare delen av sanatoriebygget.
–Jag hoppas att vi ska kunna ha visning i mitten av juni, säger Lindberg som räknar med att hyreslägenheterna kommer att vara intressanta för åldersgruppen 55+.
Tanken är att så snart ett intresse visas för lägenheterna går byggarbetet igång. Till en början bygger man om i den nyare delen där 2 och 3 rumslägenheter kommer att byggas. När det gäller den äldre delen av sanatoriet lämpar den sig för ett antal större lägenheter.
–Vi kommer att jobba för att spara den stora fina matsalen, gymnastikhallen och självklart bassängen med badavdelningen allra högst upp i huset. Dessa utrymmen ska stå till våra hyresgästers förfogande.

Villor

I skrivande stund är inte något bestämt om hur många villor Lindberg avser att bygga. Men siffror mellan 70 till 140 har förkommit.
–Alla byggnader runt sanatoriebyggnaden kommer att rivas för att lämna plats för en nybyggnation av villor. Tillsammans med kommunen diskuterar vi planarbetet och vi är en bit på väg, menar Lindberg.

Ny väg
För att nå det nya och förhoppningsvis attraktiva området har en ny väg börjat byggas upp till Hultafors Sanatorium. Vägen kommer att ha sin utfart i kurvan strax innan vägporten.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 8 2011

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com