« Föreg. Nästa »

Nypremiär för ICA i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nypremiär för ICA i Bollebygd


Christer Falk 2006-08-16

När klockan slog 11.00 öppnade Per-Olof Persson butiksdörrarna och hälsade kunderna välkomna. 
När klockan slog 11.00 öppnade Per-Olof Persson butiksdörrarna och hälsade kunderna välkomna. 

Idag, onsdagen den 16 augusti nyöppnade ICA Perssons i Bollebygd i nya lokaler invid Gästgivaretorget i Bollebygd. -När vi fick mjölighet att ta över Konsums lokaler kunde vi helt enkelt inte tacka nej. Den utmaningen var vi tvungna att ta, säger Per-Olof Persson som tillsammans med sin bror Lars nu driver familjeföretaget Perssons Livs vidare.

1911
Redan 1911 startades Perssons Livs av slaktare Oskar Persson då hemmahörande i Hedared. Till en början åkte slaktare Persson runt med häst och vagn och avyttrade sina varor. 1923 flyttade Oskar Persson till Bollebygd och därifrån gjorde han nu sina försäljningsresor med bil och kunderna fanns i trakterna kring Bollebygd och Töllsjö. Åren rullade på och så även Perssons ambulerande butik. Fram till midsommaren 1980 körde Bror Persson sin butiksbuss runt omkring i bygden – fyra dagar i veckan. Därefter nöjde sig Bror Persson med att serva sina kunder via den då nybyggda butiken.

Hemifrån
I och med att ICA Persson nu flyttat sin verksamhet över Ballebovägen så går förtaget in i en ny epok. Man flyttar ”hemifrån” för allra första gången för fram till igår, den 15 augusti, så hade företaget alltid funnits antingen i bostadshuset eller i alla fall på den egna tomten.

15 personer
Idag sysselsätter företaget cirka 15 personer och ser mycket positivt på framtiden i de nya och fina lokalerna.
-Vår ambition är nu att jobba vidare och utveckla det koncept vi jobbat utifrån en längre tid. Vi vet att kunderna vill köpa kött över disk och den gamla fina traditionen tar vi givetvis med oss över Ballebovägen, säger Per-Olof Persson.

Några minuter innan klockan 11.00 den 16 augusti började kunderna köa utanför ICA Perssons nya affärslokaler.
Några minuter innan klockan 11.00 den 16 augusti började kunderna köa utanför ICA Perssons nya affärslokaler.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com