« Föreg. Nästa »

Störst på stegräknare


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Störst på stegräknare


Christer Falk 2010-10-28


I fem år har paret Lina Sjöberg och Nicolas Bremell sålt stegräknare via nätet från Bollebygd. Idag är de störst i landet när det gäller stegräknare och någon konkurrens känner de inte av.

Under 2005 var Lina Sjöberg mammaledig och tankarna kretsade kring något att tjäna lite extrapengar på.
–Vi letade artiklar på nätet och av en slump fastnade vi för stegräknare. Man kan säga att stegräknarna redan hade gjort sin entré i vår vardag men e-handeln var relativt ny, menar Nicolas Bremell som byggt hemsidor och svarar för att webbtekniken fungerar.
–Och till vår stora förtjusning fanns namnet stegraknare.se ledigt. Ett mycket bra namn för vi hamnar alltid högst upp när man googlar på stegräknare. Det är kanske en av anledningarna till att vi fram till idag har sålt drygt 80 000 stegräknare, berättar Lina Sjöberg.

Hoppade av
När Lina började jobba efter mammaledigheten blev det bara två dagar på det gamla jobbet.
–Allt kändes som när jag slutade inför min mammaledighet och försäljningen av stegräknare hade tagit sådan fart att jag valde att hoppa av jobbet och satsa hela min tid i företaget, säger Lina som sedan dess sköter försäljning, inköp och ekonomi i stegraknare.se
När paret startade företaget i april 2005 tog det bara fram till augusti innan proppen gick ur. Orderingång bara ökade och bästa året hittills omsatte företaget 4,2 miljoner.
–Efter finanskris och lågkonjunktur är vi nere i en omsättning kring tre miljoner men nu verkar det som vi är på väg upp igen, säger Lina.

Från Kina
Under de första åren importerades stegräknare från Kina och till en början handlade det om enbart stegräknare. Kunderna var och är privatkunder men numera finns även många företagskunder och dessutom myndigheter och organisationer med i orderböckerna.
-När företag, myndigheter och organisationer började intressera sig för våra produkter kom även önskemål om lite mer avancerade stegräknare. För att stimulera sin personal att motionera och därmed skaffa sig en bättre hälsa förärades personalen med just stegräknare. Bara efter något år ville man ha lite mer avancerade produkter. Idag importerar vi själva inga stegräknare från Kina utan köper bland annat svenska produkter som exempelvis Silva. Och de nyare produkterna bjuder mer än själva stegräkningen. Nu kan man läsa av kaloriförbrukning, intensitet i gången och mycket annat.
Idag finns stegräknare, stavar för stavgång, pulsklockor, böcker och en del andra tillbehör på menyn hos stegraknare.se

Stegklubben
För att samla sina kunder har stegraknare.se en egen stegklubb.
– I stegklubben är man med gratis och här kan våra 2 800 medlemmar tävla mot sig själva eller som en del gjort, startat promenadklubbar.

Håller i
När tidningen träffar Lina Sjöberg och Nicolas Bremell i företagets lokaler på Forssa Företagscenter så ser man ljust på framtiden.
-Vi kan väl inte påstå att vi jagar nya produkter med någon större iver men visst, dyker det upp passande varor så kan vi tänka oss utöka verksamheten , menare Lina och Nicolas fyller på med.
–Vi har allt klart. Webbtekniken är inkörd och klar. Vi har transportavtalen och vi har arrangerat våra betalningsrutiner så allt fungerar på ett mycket bra sätt. Så visst, hittar vi rätt produkt så får den självklart plats, antingen i nuvarande företaget eller startar vi ännu ett, säger Lina Sjöberg och Nicolas Bremell som tillsammans driver företaget.

Finns det kanske fler webbhandlare i Bollebygd – hör av er!
Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning