« Föreg. Nästa »

Kommunen har brist på förskoleplatser i Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Pressmeddelande från Bollebygds kommun 20181019

Kommunen har brist på förskoleplatser i Bollebygd


Christer Falk 2018-10-19


Kommunen har för närvarande stora svårigheter att erbjuda förskoleplatser i Bollebygds centralort. Vi arbetar för att få tillprovisoriska lösningar i form av moduler, men arbetet har dragit ut på tiden och i dagsläget finns inte något datum när modulerna kan vara på plats. 

– Vi tycker det här är en mycket olycklig situation och vi har full förståelse för att föräldrar blir både arga och besvikna. En lösning dröjer på grund av att modulerna blivit dyrare än beräknat. Om allt går som det ska hoppas vi kunna ha moduler på plats i vår,  
säger utbildningschef Annelie Fischer. 

  


Modulerna innebär runt 80 nya förskoleplatser och ska placeras i anslutning till den gamla Bollebygdskolan och den provisoriska förskolan Pärlan med cirka 40 platser. Men efter att politikerna tog beslut i juni har prisbilden förändrats.Marknaden för moduler är ansträngd och kostnaderna har drivits upp efter att de första beräkningarna togs fram i våras. Även kostnader för markarbete har ökat. De anbud som kom in vid upphandlingen var därför mycket dyrare än beräknat, vilket gör att nya beslut nu måste tas i flera politiska nämnder om att skjuta till pengar. Innan tillfälliga moduler är på plats kommer kommunen endast att kunna erbjuda förskoleplatser i Bollebygd i den mån platser blir lediga. Enligt skollagen måste alltid hänsyn tas till befintliga barngruppers åldrar och sammansättning vid placering. 

Plats i Töllsjö
Av de sex förskolor som finns i kommunen, finns fyra i centralorten Bollebygd, en i Olsfors och en i Töllsjö. Som kommun har vi en skyldighet att erbjuda barn en förskoleplats senast fyra månader efter att en ansökan kommit in, om inte föräldrarna önskar ett senare datum. Det finns i dagsläget platser att erbjuda på förskolan i Töllsjö. Om föräldrar kan tänka sig att ta en plats i Töllsjö är det möjligt att stå för överflyttning till Bollebygd, när plats finns. I Olsfors klarar kommunen efterfrågan med viss svårighet. 

Kommunen har skickat ut information till berörda föräldrar och för en dialog kring plats för just deras barn. 
– Vi förstår att det här innebär svårigheter för många föräldrar som bor i Bollebygd och som kan behöva vänta på plats eller få köra extra långt för att lämna och hämta sina barn. Vi söker återigen dagbarnvårdare som ett alternativ för de föräldrar som önskar, säger Annelie Fischer. 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com