« Föreg. Nästa »

TACK-TACK-TACK


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
100.000 kronor till Hembygdsföreningen

TACK-TACK-TACK


Christer Falk 2011-09-24

En mycket nöjd Anita Andersson tog en kort paus med kaffe och våffla.-Helt otroligt att någon skänker oss hela 100.000 kronor. Synd bara att den välvilliga personen väljer att vara anonym. Det hade varit roligt att få tacka, säger Anita Andersson, ordförande i Bollebygds Hembygdsförening.
En mycket nöjd Anita Andersson tog en kort paus med kaffe och våffla.
-Helt otroligt att någon skänker oss hela 100.000 kronor. Synd bara att den välvilliga personen väljer att vara anonym. Det hade varit roligt att få tacka, säger Anita Andersson, ordförande i Bollebygds Hembygdsförening.


För tredje gången har Bollebygds Hembygdsförening arrangerat loppmarknad i sin fina park. Solen sken denna höstlördag men allra mest sken nog förenings ordförande, Anita Andersson.
– Någon vänlig människa har satt in hela 100.000 kronor på vårt konto men har valt att vara anonym. Vi är naturligtvis otroligt tacksamma och glada för gåvan men visst vore det roligt att kunna tacka givaren, säger Anita Andersson.Med den stora gåvan i botten blir arbetet i föreningen mycket lättare.
–Vi kommer inte att behöva ha samma press på oss när det gäller det här med att samla in pengar.
Nu har vi en rejäl grund att bottna med, säger Anita som tycker att gåva sporrar föreningens entusiaster till fortsatt engagemang och arbete.
–Någon har ju visat att vårt jobb är värt något, säger en mycket tacksam Anita Andersson, ordförande i Bollebygds Hembygdsförening.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com