« Föreg. Nästa »

Fäst i Bollebygd – 28 maj


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fäst i Bollebygd – 28 maj


Christer Falk 2016-03-08


Nu är planeringen igång för 2016 års upplaga av Fäst i Bollebygd. För sjunde gången ska Bollebydsborna få njuta av sin egen stora folkfest.
– En dag som vänder sig till de allra flesta Bollebygdsbor, unga som gamla, menar Jill Nordh från Föreningen för ett festligare Bollebygd.


För åtta år sedan genomfördes den första upplagan av Fäst i Bollebygd.
– Själva idén kom från vår Köpmannaförening. Vi ville satsa på ett arrangemang som fler än vi handlare skulle vara engagerade i, minns Jill Nordh som tillsammans med Hans Björklund drog igång Fäst i Bollebygd.

 

Perrelli
Första rikskändisen på scenen på Gästgivaretorget blev ingen mindre än Charlotte Perrelli. Och hon gjorde come back vid Fäst i Bollebygd 2015. Lika uppskattad ifjol som 2009.
– Vi har lyckats med att få hit namnkunniga artister och det förväntar sig nog Bollebygdsborna även till årets Fäst i Bollebygd, skrattar Jill Nordh och fortsätter.
– Hela det här arrangemanget bygger på att näringslivet, handlare, hantverkare både stora, mindre och till och med små företagare ställer upp som sponsorer. Hittills har Hans Björklund lyckats mer än väl med raggningen av sponsorer. De flesta tycker det är roligt att vara med och göra dagen Fäst i Bollebygd möjlig. Även Bollebygds kommun finns med bland sponsorerna.

 

Många attraktioner
Fäst i Bollebygd är en perfekt dag för att visa upp sig och möta både gammal och ny publik.
– Jag har ju själv varit handlare i många år i Bollebygd och kan därför vittna om att Fäst i Bollebygd betydde mycket för oss handlare. Fäst i Bollebygd lockar många till Bollebygds centrum – inte bara Bollebygdsbor – utan även en publik från andra håll, menar Jill Nordh som redan fått förfrågningar från knallar som vill komma till Bollebygd och Fäst i Bollebygd.

 

Föreningarna kan visa upp sig
Kommunens deltagande i år kommer att handla om att låta föreningarna visa upp sig under dagen.
– Vi kommer att via kommunen skicka ut en inbjudan till kommunens föreningar om ett informationsmöte där vi kommer att diskutera deras medverkan. Vi hoppas naturligtvis på stort intresse, säger Jill Nordh som tillsammans med projektgruppen för Fäst i Bollebygd nu jobbar vidare för att årets Fäst i Bollebygd ska bli den folkfest som dagen hittills varit.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com