« Föreg. Nästa »

Fäst i Bollebygd – 28 maj


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fäst i Bollebygd – 28 maj


Christer Falk 2016-03-08


Nu är planeringen igång för 2016 års upplaga av Fäst i Bollebygd. För sjunde gången ska Bollebydsborna få njuta av sin egen stora folkfest.
– En dag som vänder sig till de allra flesta Bollebygdsbor, unga som gamla, menar Jill Nordh från Föreningen för ett festligare Bollebygd.


För åtta år sedan genomfördes den första upplagan av Fäst i Bollebygd.
– Själva idén kom från vår Köpmannaförening. Vi ville satsa på ett arrangemang som fler än vi handlare skulle vara engagerade i, minns Jill Nordh som tillsammans med Hans Björklund drog igång Fäst i Bollebygd.

 

Perrelli
Första rikskändisen på scenen på Gästgivaretorget blev ingen mindre än Charlotte Perrelli. Och hon gjorde come back vid Fäst i Bollebygd 2015. Lika uppskattad ifjol som 2009.
– Vi har lyckats med att få hit namnkunniga artister och det förväntar sig nog Bollebygdsborna även till årets Fäst i Bollebygd, skrattar Jill Nordh och fortsätter.
– Hela det här arrangemanget bygger på att näringslivet, handlare, hantverkare både stora, mindre och till och med små företagare ställer upp som sponsorer. Hittills har Hans Björklund lyckats mer än väl med raggningen av sponsorer. De flesta tycker det är roligt att vara med och göra dagen Fäst i Bollebygd möjlig. Även Bollebygds kommun finns med bland sponsorerna.

 

Många attraktioner
Fäst i Bollebygd är en perfekt dag för att visa upp sig och möta både gammal och ny publik.
– Jag har ju själv varit handlare i många år i Bollebygd och kan därför vittna om att Fäst i Bollebygd betydde mycket för oss handlare. Fäst i Bollebygd lockar många till Bollebygds centrum – inte bara Bollebygdsbor – utan även en publik från andra håll, menar Jill Nordh som redan fått förfrågningar från knallar som vill komma till Bollebygd och Fäst i Bollebygd.

 

Föreningarna kan visa upp sig
Kommunens deltagande i år kommer att handla om att låta föreningarna visa upp sig under dagen.
– Vi kommer att via kommunen skicka ut en inbjudan till kommunens föreningar om ett informationsmöte där vi kommer att diskutera deras medverkan. Vi hoppas naturligtvis på stort intresse, säger Jill Nordh som tillsammans med projektgruppen för Fäst i Bollebygd nu jobbar vidare för att årets Fäst i Bollebygd ska bli den folkfest som dagen hittills varit.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com