« Föreg. Nästa »

Nu blir det Kultur och musikskola i Bollebygd– i samarbete med Härrydas kommun


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Nu blir det Kultur och musikskola i Bollebygd
– i samarbete med Härrydas kommun


Christer Falk 2010-10-30


Nu ska äntligen ungdomarna i Bollebygds kommun erbjudas musikskola och till och med en kulturskola. Det är Kultur- och musikskolan i Härryda kommun som expanderar och gör det i samarbete med Bollebygds kommun.

–Det blir ytterligare ett samarbetsområde för våra kommuner, säger Christer Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Bollebygd.

Sedan många år tillbaka saknas en musikskola i Bollebygds kommun. Något som kommunen fått ta kritik för från många föräldrar och även fått ett antal gliringar från olika delar av kultursverige.
–Härryda kommun har en fungerande Kulturskola och är mycket nöjda med att vi vill samarbete. Det innebär att Kulturskolan i Härryda får ett större underlag och man kan satsa mer mot Härrydas östra delar, säger Christer Johansson som också kan berätta att man redan tidigare tagit ett beslut om att satsa 100 000 kronor ibland annat en enkät som vänt sig till de familjer som har barn och ungdomar i skolan.
–Nu går vi vidare och förhoppningen är att Kulturskolan ska komma igång redan under våren 2011, hoppas Christer Johansson.

Marknadsför sig
Nu kommer Kulturskolan i Härryda kommun att marknadsföra sig i Bollbygds kommun och då handlar det om att erbjuda lektioner i de flesta instrument men också dramagrupper, sångkörer och till och med möjligheterna att vara med i en blåsorkester.
–Vi hoppas nu att eleverna tar vara på möjligheterna här i kommunen och för alla de Bollebygdselever som valt att gå på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke finns ju redan Kulturskolan på plats. En annan viktig del i detta är att den elev som börjar musikskolan i unga år kan fortsätta i samma Kultur- och musikskolan ända fram till slutet av gymnasitiden, säger Christer Johansson.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com