« Föreg. Nästa »

Föreningar vill locka turister


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Föreningar vill locka turister


Christer Falk 2013-02-10


Nu satsar föreningarna i Bollebygd på att locka hit turister. Tiden fram till den 15 mars har föreningarna på sig att inventera och plocka fram aktiviteter som platsar på en Turistmeny för Bollebygd

Idén föddes under våren 2012 och allra först ut med idén var Gunilla Henriksson som hör till de ideella krafterna hos Bollebygds Ridklubb.

–Efter en del diskussioner med kommunens Patrik Gimfalk föddes idén om att försöka arrangera någon form av samverkansprojekt mellan föreningarna i kommunen. Några dagar senare kom idén om att tillsammans försöka locka turister till Bollebygd, berättar Gunilla Henriksson.

 

Arbetsgrupp

När väl idén fanns där tog Gunilla kontakt med några föreningar i kommunen och snart var man framme vid bildandet av en arbetsgruppen för ”Turism i Bollebygd”.

–I gruppen finns idag Bollebygds Ridklubb, Hulta Golfklubb och Ballasjöns utvecklingsgrupp. Dessutom har vi fått med Bollebygds kommun i projektet, säger Thomas Perlöv som är projektledare.

 

Leader Sjuhärad

Redan i tidigt skede tog projektgruppen kontakt med Leader Sjuhärad, en ideell förening som arbetar för att utveckla Sjuhärads landsbygd. Finansieringen kommer från Sjuhärads-kommunerna, regeringen och EU.

–Efter givande samtal med företrädare för Leader Sjuhärad ansökte vi och har nu beviljats drygt 450.000 kronor. Till dessa pengar kommer vi i projekt ”Turism i Bollebygd” att gå in med ideellt arbete för ungefär lika mycket pengar. Så vi har resurser för någonstans kring 900.000 kronor till vårt förfogande – inklusive vårt ideella arbete, berättar Thomas Perlöv vidare.

 

Dagturism

Målet med projektet är att kunna erbjuda en turistmeny där besökarna kan välja vad de vill ägna en dag i Bollebygd åt.

–De tre föreningarna som finns med i arbetsgruppen kan idag erbjuda golf, ridning och inte minst en skön dag med sol och bad vid Ballasjön, säger Thomas Perlöv och fortsätter.

–Nu hoppas vi att alla de andra föreningarna tar tillvara tillfället och plockar fram delar ur sina verksamheter som kan vara intressanta att dela med sig av till turister.

–Ett exempel kan vara det fina motionsspåret som Hestrafors IF har. Jag är övertygad om att det finns massor av verksamheter som kan locka turister med olika intressen.

 

Hinder

Självklart finns ett och annat hinder när det gäller att locka turister till en kommun som Bollebygd. Av den anledningen siktar man först och främst in sig på dagturism i Bollebygd.

–Vi är som sagt övertygade om att vi har aktiviteter att erbjuda men det vi inte har är övernattningsmöjligheter. Här är vi dag tvingade att hänvisa till exempelvis Hindås som har både hotell och camping. Så den eller de som kan tänka sig att hyra ut sommarstugor eller annat boende får gärna höra av sig till mig, säger Thomas Perlöv.

 

Testpiloter

Framåt sommaren hoppas Thomas Perlöv att arbetsgruppen ska ha en någorlunda färdig turistmeny.

–Då har vi tankar om att låta några ”testpiloter” turista i Bollebygd en dag. Jag hoppas att den meny vi presenterar ska innehålla aktiviteter som passar turister i olika åldrar och med olika intressen. Det är vår ambition, menar Perlöv.

 

Marknadsföring

Ett av uppdragen som Thomas Perlöv har i sitt projektledaruppdrag är att försöka hitta vägar för marknadsföring av Turism i Bollebygd.

–Genom Bollebygds kommun har vi tillgång till hemsidan vastsverige.com och där kommer vi att flagga för projektet och Turism i Bollebygd.

 

Leva vidare

Projekt Turism i Bollebygd sträcker sig fram till och med den 30 november 2013.

–Därefter hoppas vi att projektet kan leva vidare av egen kraft. Det är utifrån din visionen vi arbetar, hälsar en entusiastisk projektledare.




Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com