« Föreg. Nästa »

Festligt trots regn och kallt


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Fäst i Bollebygd

Festligt trots regn och kallt


Christer Falk 2015-05-31


Bollebygdsborna kom - trots regn och kyla.
– Som jag sa för någon dag sedan. Jag tror att Bollebygdsborna sett fram emot den här dagen då Fäst i Bollebygd återuppstod. Det visade i alla fall antalet besökare, säger Jill Nordh, en av arrangörerna.


Det regnade – rejält ibland, det var kallt och ett mycket opålitligt väder. Men Bollbygdsborna kom. Redan vid lunchtid började folk samlas i det stora tältet på Gästgivartorget. För när klockan slagit drygt 12.30 så tog kommunstyrelsens ordförande Peter Rosholm (S) till orda. Med sig på scenen hade han vice ordförande i kommunstyrelsen, Christer Johansson (M) och även kommunens första kommunstyrelse ordförande, Jan–Åke Andersson (S) kallades upp på scenen för att vara med och berätta om några minnen från starten av den nya kommunen för 20 år sedan.

 

20 meter tårta
När talen var över bjöd Peter Rosholm in till ett hejdundrande tårtkalas. Siv Eriksson som för 20 år sedan bakade ”Bollebygdsbakelsen” hade nu ställt upp och bakat 20 meter tårta. Lokala politiker skar upp och serverade tårtan. Ett roligt och fint inslag i 20-årsfirandet.

 

Utställning
En utställning visade bilder på händelser som varit med på den 20-åriga resan och naturligtvis fick den allra yngsta sitt när Ason, Bson och Cson äntrade scenen.

 

Värmlandspojkarna och Charlotte Perrelli
För den verkliga musikunderhållningen svarade Värmlandspojkarna och de såg också till att Charlotte Perrelli fick det komp som krävdes för att hennes scenframträdande blev helt igenom lyckat.

 

Lyckat – trots vädret
När Fäst i Bollebygd dagen var över kunde arrangörerna ända känna sig nöjda.
– Det regnade, det var kallt men ändå kom Bollebygdsborna och det är vi naturligtvis tacksamma för. Vi hoppas att de allra flesta fick lite sol och värme den här kvällen. För visst är det roligt att få komma ut och träffa gamla bekanta, prat lite och så lyssna till trevlig musik och inte minst Charlotte Perrellis uppträdande, säger Hans Björklund till bollebygdsnyheter.se
Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com