« Föreg. Nästa »

Bollebygd – bäst i Sjuhärad när Företagarna bevakar tillväxten hos landets företag


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Nu kan du se klipp från 77 företag verksamma i Bollebygds kommun på bankerna

Bollebygd – bäst i Sjuhärad när Företagarna bevakar tillväxten hos landets företag


Christer Falk 2015-10-02

Camilla Weihart - Kontorschef vid Handelsbanken i Bollebygd visar gärna upp kommuens företag..
Camilla Weihart - Kontorschef vid Handelsbanken i Bollebygd visar gärna upp kommuens företag..

...det gör även Daniel Sarebrink, kontorschef på Swedbank.
...det gör även Daniel Sarebrink, kontorschef på Swedbank.

Att Bollebygds kommun har många företag är nog känt hos de flesta. Nu visar Företagarnas bevakning att företagen i Bollebygd visar den största tillväxten i Sjuhäradsbygden. Jämfört med kommunerna i Västra Götalands län kommer Bollebygd på plats 3 och på plats 19 i hela landet. En mycket bra placering.


– Vi vet ju att företagandet i Bollebygd är brett, representerar många olika branscher och hela tiden utvecklas. Det tycker vi naturligtvis är väldigt bra. Nu får vi också kvitto på att företagen i Bollebygd utvecklas i rätt riktning och det känns väldigt bra, säger kommunstyrelsens ordförande, Peter Rosholm (S).


 Visar upp bredden
– Det här vill vi naturligtvis visa på olika sätt. Därför har vi tagit fram en videopresentation där klipp från 77 olika företag visas. Både Handelsbanken och Swedbank här i kommunen är tillmötesgående och ger oss plats för att visa den här företagspresentationen. Därför rullar nu filmklipp från de  här 77 olika företag i kommunen på tv-skärmar hos bankerna.

En väg in
För att göra det ännu lättare för företagen att ta kontakt med Bollebygds kommun har näringslivssekreterare Ann-Marie Nilsson uppdraget att vara företagens första kontakt med kommunen.
Ann-Marie Nilsson nås på telefon 033-430 55 33

 

Vill du också synas…
Vid företagsfrukosten för en vecka sedan presenterade Peter Rosholm idén med de här filmerna och idag exponeras 77 företag.

– Men vi fortsätter att fylla på med ännu fler företag. Ni kan kontakta vår näringslivssekreterare Ann-Marie Nilsson på telefon 033-430 55 33 eller Christer Falk som producerar de här filminslagen. Christer når ni på 070-312 97 00 eller cfproduktion@telia.com


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com