« Föreg. Nästa »

Bollebygds Kyrkokör har gästat Slottskyrkan 


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygds Kyrkokör har gästat Slottskyrkan 


Christer Falk 2015-08-30


Än en gång har Bollebygds Kyrkokör haft äran att sjunga i självast Slottskyrkan i huvudstaden.
– Det gick bra – vi har duktiga sångare i Bollbygds Kyrkokör, säger Torbjörn Widfeldt när gudstjänsten är över och kyrkokören klara med sitt hedersuppdrag.


Inbjudna
Förra gången Bollebydgs Kyrkokör medverkade vid en högmässa i Slottskyrkan var 2013.
– Då som nu blev vi inbjudna av hovpredikant Lennart Widing som tidigare varit kyrkoherde i Örgryte, berättar Torbjörn Widfeldt.

Tackade
Gudstjänsterna i Slottskyrkan brukar inte vara särskilt välbesökta men när Bollebygds Kyrkokör medverkade fanns ett 50-tal församlingsbor på plats. 
– Efter gudstjänsten var det faktiskt flera personer som kom fram och uttryckte uppskattning över vårt framträdande, konstaterar en nöjd Torbjörn Widfeldt.


Förklädd gud

Som postludium framförde kyrkokören Förklädd gud, något som inte är helt vanligt.
– Vi framförde Lars-Erik Larssons fina verk med text av Hjalmar Gullberg. Visserligen utan orkester men med både sopran- och barytonsolist. Och kören förstås, hälsar Torbjörn Wiefeldt som leder Bollebygds Kyrkokör - hela tiden framåt. 

Därutöver bjöd Bollebygds kyrkokör på följande:

Vår Fader. tonsatt av Torbjörn Widfeldt
Allenast i Gud (Nordqvist)
Exultate Deo  (Scarlatti)
Oändligt han ger (Faure)

Solister: Sören Graversen och Eva Hell Widfeldt 

 

Hedersuppdraget att medverka vid en söndagsgudstjänst i Slottskyrkan är över.<br />Nöjda sångare utanför slottet i Stockholm.
Hedersuppdraget att medverka vid en söndagsgudstjänst i Slottskyrkan är över.
Nöjda sångare utanför slottet i Stockholm.Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com