« Föreg. Nästa »

Moderaten Stefan Edvardsson utesluten…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Moderaten Stefan Edvardsson utesluten…


Christer Falk 2014-03-07


Det hör inte till vardagen inom den lokala politiken i Bollebygd att ledamöter utesluts och kastas ut från sina respektive partier. Om det någonsin har hänt. Stefan Edvardsson är i alla fall den första i modern tid.

 

 


Men Stefan Edvardsson vägrar lämna sin fullmäktigeplats.

– Jag är vald och min fullmäktigeplats tänker jag inte lämna. Trots att moderaterna inte vill ha mig kvar kommer jag även i fortsättningen att vara moderat, säger Stefan Edvardsson och fortsätter.

– Självklart kommer jag att tas bort från uppdraget som sammankallande i ungdomsrådet och andra partiuppdrag. Det får jag helt enkelt räkna med.

 

Politisk vilde
Enligt moderaternas gruppledare Rune Kennborn sitter nu Stefan Edvardsson kvar som så kallad politisk vilde i kommunens fullmäktigeförsamling.
– Enligt vårt sätt att se på det här har Stefan vid ett flertal tillfällen brutit mot de stadgar och reglementen som styr arbetet för förtroendevalda inom moderaterna. Därför har vi haft en förtroendeomröstning i fullmäktigegruppen. Med bred majoritet kom vi tillsammans fram till att Stefan saknar fortsatt förtroende, säger Rune Kennborn

– Vi vill gärna tillägga att Stefan Edvardsson inte längre representerar Nya Moderaterna.


Inga kommentarer

När tidningen frågar om vilka punkter i Moderaternas stadgar som Stefan brutit mot får vi svaret ”inga kommentarer”.

I och med att ni väljer att inte kommentera finns väl risken för att ni sätter igång väldigt många spekulationer?

– Den risken får vi ta, säger Rune Kennborn och hänvisar till det pressmeddelande som Moderaterna i kommunen skickat ut.

 

Personlig konflikt
Stefan Edvardsson ser inte konflikten om cykel och gångvägen längs Töllsjövägen som avgörande för hans utslutning.

– Det finns en lång historia bakom det som nu skett och jag ser det enbart som en konflikt mellan mig och Christer Johansson, menar Stefan Edvardsson och fortsätter.

– Jag tycker att har jag fått väljarnas förtroende och mandat att företräda dem fram till nästa val så ska jag ta det ansvaret. Oavsett om några partiföreträdare tycker något annat. Jag vill heller inte hålla tyst med att det finns en oenighet inom partiet om utfallet när det gäller omröstningen om min framtid. Omröstningen har heller inte gått rätt till – för även jag skulle varit med och röstat.


Hänger kvar
Nu har Stefan Edvardsson bestämt sig för att sitta kvar på sin fullmäktigestol och ser med viss spänning fram emot valet i höst.

– Jag har redan plats sju på listan till regionfullmäktige, en plats jag borde använt och lämnat kommunalpolitiken menade gruppledarna. Den platsen kan moderaterna i Bollebygd inte göra något åt. Nu får vi väl se vad som händer.  Jag har varit mitt parti troget i 12 år och har inga som helst avsikter att lämna. Jag har min ideologi klar och jag har valts in av många medborgare här i kommunen. Jag tror faktiskt att jag har ett ganska brett stöd hos våra väljare, säger en besviken men inte golvad Stefan Edvardsson.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 10.


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com