« Föreg. Nästa »

Moderaten Stefan Edvardsson utesluten…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Moderaten Stefan Edvardsson utesluten…


Christer Falk 2014-03-07


Det hör inte till vardagen inom den lokala politiken i Bollebygd att ledamöter utesluts och kastas ut från sina respektive partier. Om det någonsin har hänt. Stefan Edvardsson är i alla fall den första i modern tid.

 

 


Men Stefan Edvardsson vägrar lämna sin fullmäktigeplats.

– Jag är vald och min fullmäktigeplats tänker jag inte lämna. Trots att moderaterna inte vill ha mig kvar kommer jag även i fortsättningen att vara moderat, säger Stefan Edvardsson och fortsätter.

– Självklart kommer jag att tas bort från uppdraget som sammankallande i ungdomsrådet och andra partiuppdrag. Det får jag helt enkelt räkna med.

 

Politisk vilde
Enligt moderaternas gruppledare Rune Kennborn sitter nu Stefan Edvardsson kvar som så kallad politisk vilde i kommunens fullmäktigeförsamling.
– Enligt vårt sätt att se på det här har Stefan vid ett flertal tillfällen brutit mot de stadgar och reglementen som styr arbetet för förtroendevalda inom moderaterna. Därför har vi haft en förtroendeomröstning i fullmäktigegruppen. Med bred majoritet kom vi tillsammans fram till att Stefan saknar fortsatt förtroende, säger Rune Kennborn

– Vi vill gärna tillägga att Stefan Edvardsson inte längre representerar Nya Moderaterna.


Inga kommentarer

När tidningen frågar om vilka punkter i Moderaternas stadgar som Stefan brutit mot får vi svaret ”inga kommentarer”.

I och med att ni väljer att inte kommentera finns väl risken för att ni sätter igång väldigt många spekulationer?

– Den risken får vi ta, säger Rune Kennborn och hänvisar till det pressmeddelande som Moderaterna i kommunen skickat ut.

 

Personlig konflikt
Stefan Edvardsson ser inte konflikten om cykel och gångvägen längs Töllsjövägen som avgörande för hans utslutning.

– Det finns en lång historia bakom det som nu skett och jag ser det enbart som en konflikt mellan mig och Christer Johansson, menar Stefan Edvardsson och fortsätter.

– Jag tycker att har jag fått väljarnas förtroende och mandat att företräda dem fram till nästa val så ska jag ta det ansvaret. Oavsett om några partiföreträdare tycker något annat. Jag vill heller inte hålla tyst med att det finns en oenighet inom partiet om utfallet när det gäller omröstningen om min framtid. Omröstningen har heller inte gått rätt till – för även jag skulle varit med och röstat.


Hänger kvar
Nu har Stefan Edvardsson bestämt sig för att sitta kvar på sin fullmäktigestol och ser med viss spänning fram emot valet i höst.

– Jag har redan plats sju på listan till regionfullmäktige, en plats jag borde använt och lämnat kommunalpolitiken menade gruppledarna. Den platsen kan moderaterna i Bollebygd inte göra något åt. Nu får vi väl se vad som händer.  Jag har varit mitt parti troget i 12 år och har inga som helst avsikter att lämna. Jag har min ideologi klar och jag har valts in av många medborgare här i kommunen. Jag tror faktiskt att jag har ett ganska brett stöd hos våra väljare, säger en besviken men inte golvad Stefan Edvardsson.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan vecka 10.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com