« Föreg. Nästa »

Nytt villaområde i centrala Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Vi fortsätter blicka tillbaka

Nytt villaområde i centrala Bollebygd


Christer Falk 2010-01-03

Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebygds Hus och kommunalrådet Christer Johansson (m) tar de tre första spadtagen.
Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebygds Hus och kommunalrådet Christer Johansson (m) tar de tre första spadtagen.

Nu har det första spadtaget, eller rättare sagt, de tre första spadtagen tagits när det gäller villaområdet Källelund i centrala Bollebygd. Tre till fyra minuters promenad från centrum ska det byggas tio nya villor. Mycket attraktivt.
- Vi hoppas nu att det här villaområdet ska bli en liten oas mycket nära Bollebygds centrum, säger Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, som äger de tio tomterna som nu ska bebyggas med - Bollebygdshus förstås.

Området som ligger utmed Övregårdsvägen strax intill Brandstationen i Bollebygd kommer att rymma tio villor. Enplans, en och en halvplans eller surrterrängshus.
- Kunderna kommer själva att bestämma vilken form av hus de vill bygga. Men husen får inte bli mer än 135 kvadratmeter i varje plan, det säger byggreglerna, informerar Per-Anders Gustavsson vidare.
Redan nu finns hugade spekulanter och Per-Anders Gustavsson ser inga problem med att sälja tomter och hus.
Vad kommer hus och tomt att kosta?
- Vi räknar med en totalkostnad mellan 1,5 till 1,8 miljoner, säger Per-Anders Gustavsson och fortsätter.
- Men då får du ett modernt hus med ett mycket centralt läge - man får helt enkelt mycket för pengarna.

Efterfrågan ökar
Idag finns en kö med 20 personer som vill bygg hus i Bollebygds kommun. Men kommunen har inte många tomter att erbjuda.
- Vi har fått uppdraget att titta lite närmare på tre områden, Tyftet, Nord Ost Erikstorp och Tubbared, säger Ronny Reinholdsson, arkitekt med konsultuppdrag för Bollebygds kommun.
Har kommunen inga villatomter idag?
- Det finns en på Erikstorp och ett par intill Odens väg. Så finns det några tomter i Töllsjö och Olsfors.

Ökar med 100%
Under 1999 producerades cirka 40 villor vid Bollebygds Hus i Bollebygd.
- Vi räknar med att öka vår produktion med 100% på tre år, säger Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebyds Hus.
- För oss känns det mycket bra att få vara med och bygga ett helt litet villaområde på hemmaplan. Det är bra att vara starka på hemmaplan och det här bygget blir också steget ut ur den lågkonjunktur som vi alla tvingats leva med under många år, fortsätter Carl-Eric Olterman, styrelseordföranden som kanske är mer känd i Bollebygd som före detta chef vid HP Färg under ett antal år.

Start i april
Om allt nu går enligt planerna hoppas ledningen för Bollebygds Hus att komma igång med markarbeten i april eller möjligen i början av maj.
- Vi hoppas självklart komma igång så fort som möjligt. Kommunen har hela tiden varit mycket välvilligt inställda till våra planer så vi tror att vi kommer att hålla tidtabellen.
Så någon gång framåt juletid så kommer att lysa i några av de tio villorna i Källelund?
- Det låter rimligt, säger Per-Anders Gustavsson som tillsammans med Carl-Eric Olterman och kommunalrådet Christer Johansson (m) tog de tre första spadtagen i torsdags i förra veckan.

Artikeln publicerad i AnnonsMarknan nr 2 år 2000

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com