« Föreg. Nästa »

Nytt villaområde i centrala Bollebygd


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Vi fortsätter blicka tillbaka

Nytt villaområde i centrala Bollebygd


Christer Falk 2010-01-03

Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebygds Hus och kommunalrådet Christer Johansson (m) tar de tre första spadtagen.
Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebygds Hus och kommunalrådet Christer Johansson (m) tar de tre första spadtagen.

Nu har det första spadtaget, eller rättare sagt, de tre första spadtagen tagits när det gäller villaområdet Källelund i centrala Bollebygd. Tre till fyra minuters promenad från centrum ska det byggas tio nya villor. Mycket attraktivt.
- Vi hoppas nu att det här villaområdet ska bli en liten oas mycket nära Bollebygds centrum, säger Per-Anders Gustavsson, VD vid Bollebygds Hus, som äger de tio tomterna som nu ska bebyggas med - Bollebygdshus förstås.

Området som ligger utmed Övregårdsvägen strax intill Brandstationen i Bollebygd kommer att rymma tio villor. Enplans, en och en halvplans eller surrterrängshus.
- Kunderna kommer själva att bestämma vilken form av hus de vill bygga. Men husen får inte bli mer än 135 kvadratmeter i varje plan, det säger byggreglerna, informerar Per-Anders Gustavsson vidare.
Redan nu finns hugade spekulanter och Per-Anders Gustavsson ser inga problem med att sälja tomter och hus.
Vad kommer hus och tomt att kosta?
- Vi räknar med en totalkostnad mellan 1,5 till 1,8 miljoner, säger Per-Anders Gustavsson och fortsätter.
- Men då får du ett modernt hus med ett mycket centralt läge - man får helt enkelt mycket för pengarna.

Efterfrågan ökar
Idag finns en kö med 20 personer som vill bygg hus i Bollebygds kommun. Men kommunen har inte många tomter att erbjuda.
- Vi har fått uppdraget att titta lite närmare på tre områden, Tyftet, Nord Ost Erikstorp och Tubbared, säger Ronny Reinholdsson, arkitekt med konsultuppdrag för Bollebygds kommun.
Har kommunen inga villatomter idag?
- Det finns en på Erikstorp och ett par intill Odens väg. Så finns det några tomter i Töllsjö och Olsfors.

Ökar med 100%
Under 1999 producerades cirka 40 villor vid Bollebygds Hus i Bollebygd.
- Vi räknar med att öka vår produktion med 100% på tre år, säger Carl-Eric Olterman, styrelseordförande i Bollebyds Hus.
- För oss känns det mycket bra att få vara med och bygga ett helt litet villaområde på hemmaplan. Det är bra att vara starka på hemmaplan och det här bygget blir också steget ut ur den lågkonjunktur som vi alla tvingats leva med under många år, fortsätter Carl-Eric Olterman, styrelseordföranden som kanske är mer känd i Bollebygd som före detta chef vid HP Färg under ett antal år.

Start i april
Om allt nu går enligt planerna hoppas ledningen för Bollebygds Hus att komma igång med markarbeten i april eller möjligen i början av maj.
- Vi hoppas självklart komma igång så fort som möjligt. Kommunen har hela tiden varit mycket välvilligt inställda till våra planer så vi tror att vi kommer att hålla tidtabellen.
Så någon gång framåt juletid så kommer att lysa i några av de tio villorna i Källelund?
- Det låter rimligt, säger Per-Anders Gustavsson som tillsammans med Carl-Eric Olterman och kommunalrådet Christer Johansson (m) tog de tre första spadtagen i torsdags i förra veckan.

Artikeln publicerad i AnnonsMarknan nr 2 år 2000

Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com