« Föreg. Nästa »

Vill öka valfriheten för de allra äldsta


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Vill öka valfriheten för de allra äldsta


Christer Falk 2016-05-10

Ulf Rapp (S), Tomas Ridell (V) och Rose-Marie Grune (MP).
Ulf Rapp (S), Tomas Ridell (V) och Rose-Marie Grune (MP).

Idag kallade den styrande minoriteten i Bollebygds kommun, socialdemokraterna, västerpartiet och miljöpartiet till pressträff och på programmet stod – större valfrihet för kommunens allra äldsta.


I det gemensamma budgetförslag som trion partier kommit fram till finns en punkt där man vill ge alla som fyllt 90 år och däröver valfriheten att själva välja om de vill bo hemma eller flytta till Bollegården.
– Vi tror att det här är en viktig fråga för våra äldsta. Du ska själv kunna välja var du vill bo när du har fyllt 90 och däröver, menar Ulf Rapp, socialdemokrat och ordförande i Bildnings- och Omsorgsnämnden i Bollebygds kommun.

 

Trygghet
De tre partierna är ense om att det ligger en stor del trygghet i den här reformen.
– Ingen annan än jag själv ska bestämma om jag vill bo kvar hemma eller välja Bollegården när man kommit upp i den här höga åldern, menar Rose-Marie Grune (mp).

 

Övergripande mål
Bollebygds kommun har fem övergripande mål:
- Ökat arbetsdeltagande
- Trygga och goda uppväxtvillkor
- Åldrande med livskvalitet
- Hållbar livsmiljö

 – När vi nu enats om att alla som fyllt 90 och däröver själva ska kunna välja om de vill bo hemma eller flytta till Bollegården ger vi ännu mer innebörd i målet Åldrande med livskvalitet, menar Tomas Ridell (V) och får medhåll av både Ulf Rapp och Rose-Marie Grune.

 

Hoppas på majoritet
Förslaget som nu partitrion som styr Bollebygd lägger fram i den här delen av sitt budgetförslag hoppas de få majoritet för i fullmäktige.
– Självklart hoppas vi att fler partier ska tycka som vi i den här frågan och därmed ge oss stöd för att kunna genomföra den här valfriheten för våra allra äldsta, menar Ulf Rapp.

 

Drygt 70 över 90 år
Idag finns 74 personer i kommunen som är fyllda 90 och däröver.
– 24 bor på Bollegården, 32 har någon form av hemtjänst och 20 klarar sig helt själva, säger Tomas Ridell och Rose-Marie Grune hakar på med.
– Sedan i januari 2015 är det bara två som nekats boende på Bollegården och det tyder ändå på att vi kommer att klara det här.
– Vi ser ingen större ekonomisk satsning i det här förslaget. Idag har vi ett antal lediga lägenheter på Bollegården och personalen är bemannade utifrån att alla lägenheter ska vara bebodda. Sedan ska vi givetvis utvärdera det här efter något år – men i nuläget vill vi satsa på att ge våra äldsta den här valfriheten, säger Ulf Rapp.

 

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Annons 1

Nytt år igen
– vi lägger 2017 bakom oss och ser fram emot ett spännande 2018.
Välkommen

Under 2017 publicerades 252 inslag här på bollebygdsnyheter.se. 252 nedslag i Bollebygds nutidshistoria. Året som gått har varit turbulent i världen men även här i Bollebygd har vi upplevt stänk av turbulens. Vi har fått veta att den tänkta snabbjärnvägen mellan Göteborg och Stockholm är längre bort än vad våra styrande hoppats på. Än lär det inte vara avgjort – men nu verkar det mer handla om regiontrafik än en höghastighetsbana mot huvudstaden. Vi får se.

Här på bollebygdsnyheter.se har besöken ökat med hela 16 656 stycken under 2017. Vilket innebär att vi nu passerat 85.000 besök. De enskilda sidorna har kollats upp 308 338 gånger.
Fantastiska siffror och därtill utan någon egentlig reklam.

Nu rullar vi på i samma anda, försöker bevaka så mycket vi hinner och orkar med. Och du läsare – hör gärna av dig med tips. Är du föreningsengagerad så skicka in era arrangemang så lägger vi ut dem i god tid innan datumet för ditt arrangemang.

Nyheter från näringslivet tar vi mer än gärna in här på bollebygdsnyheter.se. Det kan vara både viktigt och roligt att visa upp för omgivningen vad som händer ute i de många företagen i kommunen. Idag finns drygt 1000 företag registrerade i Bollebygd. Från ett 90-tal av dem finns korta videoklipp som visas upp på Swedbank, Handelsbanken, i Mäklarhusets skyltfönster och i entrén på Hulta Golfklubb. Givetvis finns även videoslingan här på bollebygdsnyheter.se. Inom kort kommer vi även att lägga ut en slinga med videoklipp från föreningslivet.

Vill du också att ditt företag eller din förening ska synas – kontakta cfpro.se så bestämmer vi tid för inspelning. Inspelning och visning är gratis.

Liksom tidigare år kommer vi att presentera våra reportage via text/foto eller videoinslag.

Välkommen till ett nytt år med
bollebygdsnyheter.se

Över 1000 företag i Bollebygds kommunbollebygdsnyheter.se ett nyhetskomplement i Bollebygds kommun.
Bollebygds kommun samarbetar med bollebygdsnyheter.se

”För mig är bollebygdsnyheter.se ingen nyhet.
Som Bollebygdsbo och politiker har jag följt den här sidan sedan starten för tio år sedan.

Jag ser bollebygdsnyheter.se som ett komplement till den mer traditionella
pressen, som AnnonsMarknan,
Borås Tidning, P4 och SVT Väst. Och ibland även ett komplement till Bollebygds kommuns egen hemsida.

Att bollebygdsnyheter.se är en lokal nyhetsförmedlare är bra. Jag tror att fler och fler upptäcker den här möjligheten till information om både stort och smått
i kommunen. Fler och fler videoinslag publiceras och därmed har vi faktiskt ett
stänk av en lokal TV-kanal i kommunen.

En annan fördel med bollebygdsnyheter.se
är att det är lätt att gå tillbaka och se vad
som hänt i kommunen under de senaste tio åren.
En lättillgänglig nutidshistoria.

Under senare tid har bollebygdsnyheter.se visat videoklipp från det breda företagande som finns inom Bollebygds kommun. En information som bland annat kan ge invånarna en bild av en potentiell arbetsmarknad på hemmaplan. Självklart bra.

Likt min företrädare, Christer Johansson som ordförande i kommunstyrelsen, hoppas jag att både föreningslivet och näringslivet i kommunen ser möjligheten att få ut information om sina verksamheter här i bollebygdsnyheter.se”

Peter Rosholm (S)
Kommunstyrelsens
ordförande i Bollebygds kommun.


Kicka här för att ta dig direkt över till
Bollebygds kommuns hemsida.
www.bollebygd.se

Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com