« Föreg. Nästa »

Lions bjöd på jubileumskonsert


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Lions bjöd på jubileumskonsert


Christer Falk 2007-04-22

Stipendiaterna från vänster: Ingmar Andersson, Sandared, Maria Särnbratt, Bollebygd, Jenny Särnbratt, Bollebygd, Jessica Karlberg, Bollebygd, Louise Jansson, Hindås och Björn Larsson, Göteborg.
Stipendiaterna från vänster: Ingmar Andersson, Sandared, Maria Särnbratt, Bollebygd, Jenny Särnbratt, Bollebygd, Jessica Karlberg, Bollebygd, Louise Jansson, Hindås och Björn Larsson, Göteborg.

Lions Club Hindås firade i lördags (21 april) sin 50-åriga verksamhet med att bjuda på en jubileumshögtid i Bollebygds kyrka.

Pianisten Louise Jansson, bördig från Hindås och sångaren Björn Larsson från Göteborg framträder under det gemensamma namnet Romansduon och bjöd jubileumsdeltagarna på fem stycken varav W Pettersson-Berger svarade för tre. W Stenhammar hade skrivit Lycklandsresan och Ture Rangström svarade för visan En visa till Karin när hon hade dansat.
Fem romansstycken som publiken verkligen uppskattade.

Mer musik
Medverkade gjorde även Bollebygds Församlings Ungdomskör under ledning av Maria Särnbratt. Duktiga ungdomar som även imponerade på Louise Jansson och Björn Larsson.

Stipendier
Och så till stipendieutdelningen som 10 stycken fick ta del av.
-Får jag be årets stipendiater stiga fram, bad Lions president Anders Olsson och följande personer räknades upp: Ingmar Andersson, Sandared, Robert Widell, Bollebygd, Jessica Karlberg, Bollebygd, Jenny Särnbratt, Bollebygd, Bollebygds Församlings Ungdomskör där Maria Särnbratt representerar kören och romansdoun Louise Jansson och Björn Larsson. Dessutom delades Melvin Jones utmärkelsen ut till AnnonsMarknans ansvarige utgivare Hans Björklund och Lioniten Håkan Alfredsson.

Mer om jubileumshögtiden kan du läsa i AnnonsMarknan som kommer ut den 8 maj men redan i det nummer av AnnonsMarknan som kommer ut den 24 april kan du läsa om en av stipendiaterna.

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com