« Föreg. Nästa »

Kommunalrådet Christer Johansson lovade kommunal badplats vid Vannasjön


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa
Många ville diskutera Utvecklingsplanen för Hultafors-Olsfors

Kommunalrådet Christer Johansson lovade kommunal badplats vid Vannasjön


Christer Falk 2007-04-10

Ett sjuttiotal intresserade kom till mötet om den framtida utvecklingen av Hultafors och Olsfors.
Ett sjuttiotal intresserade kom till mötet om den framtida utvecklingen av Hultafors och Olsfors.

Ett sjuttiotal intresserade fanns på plast i Omegastugan i Olsfors när kommunledningen ville ha synpunkter på den framtida utvecklingen av både Hultafors och Olsfors. -Intresset var stort och med oss hem har vi fått massor av synpunkter, konstaterade Bo Harlén, konsult från Göteborgs Förorter som arbetar åt Bollebygds kommun.

Tanken var att det var den tänkta utvecklingsplanen som skulle diskuteras vid mötet i Omegastugan men det blev självfallet en hel del så kallade cykelställsfrågor som också lyftes fram. Frågor om ligger medborgarna nära och som många är måna om att få åtgärdade snabbt.

Rakt svar
När badplatsen vid Vannasjön kom på tal hettade det till i lokalen. En del åhörare menade att kommunen ska ansvara för badplatsen medan kommunens tjänstemän påpekade att badplastsen var en så kallad allmän badplats vilket innebär att kommunen inte ansvarar för badplatsen.
-Om det inte finns några hinder från markägarens sida så ska vi göra badplatsen vid Vannasjön till en kommunal badplats, lovade kommunalrådet Christer Johansson.

Många synpunkter
Med sig hem till kommunkontoret i Bollebygd fick både politiker och tjänstemän många synpunkter och förhoppningar när det gäller framtiden för Hultafors och Olsfors.
-Vi antecknar hela tiden, konstaterade Bo Harlén och s-politikern och Hultaforsbon Paul Orrestrand uppmanade mötesbesökarna att gå hem och skriva medborgarförslag till kommunen.

Nästa AnnonsMarknan
Mer om mötet och kommentarer därifrån kan du läsa i nästa nummer av AnnonsMarknan.

Enligt Bollebygds kommuns hemsida är badplatsen vid Vannasjön en \
Enligt Bollebygds kommuns hemsida är badplatsen vid Vannasjön en "allmän badplats" och finns därför inte med bland de kommunala badplatserna. Inte ännu i all fall.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com