« Föreg. Nästa »

Årsmöte hos Kulturföreningen


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Årsmöte hos Kulturföreningen


Christer Falk 2019-01-23


Bollebygds kulturförening är nog en av de första föreningarna i kommunen som redan klarat av sitt årsmöte. Årsmötet utspelade sig i Bollegårdens samlingssal under kvällen och trettiotal medlemmar slöt upp.


När en kulturförening har möte och till och med årsmöte ska givetvis ett kulturinslag finnas med i programmet. Föreningens sekreterare Britta Eriksson har ett förflutet på Bodaskolan, därför hade hon kallat tre musiker från nämnda skola.
– Vi är glada över att få komma hit och underhålla, sa sångerskan Pernilla Vädel när hon presenterade sina musiker – och tillade.
– Det är första gången vi är ute och spelar tillsammans så vi har inget namn. Eftersom det är Britta som ligger bakom vår spelning här i Bollebygd så väljer vi att kalla oss för Brittas Band…

Kanonbra
Första gången för Brittas band – det märktes inte. Publiken bjöds på en timmes väldigt fin underhållning. Peder Wiik hanterade både piano och gitarr, Henrik Båth basade och Pernilla Vädel svarade för sången. Både Peder och Henrik körade när så behövdes. Det lät fantastiskt bra, men musiklärare hör väl till de duktigaste musikerna.

Ordförande
Christina Hein omvaldes till ordförande i Bollebygds Kulturförening och verksamhetsberättelsen visade att föreningen arrangerat sex olika arrangemang under 2018. Däribland ett 30-årsjubileum i slutet av november.

Utställningar
Föreningen svarar för utställningarna på Galleri Odinslund på biblioteket i Bollebygd.
– Vi har haft elva utställare under 2018 och kommer att ha lika många under 2019, berättade Ulla Lyckestam, utställningsansvarig.

UTSTÄLLNINGSPROGRAM 
för Galleri Oidnslund 2019

12 jan - 2 feb  PRO-målarna, Bollebygd - Olja mm

9 feb - 2 mars  Marie Selenius, Kinna - Akvarell

9 mars - 30 mars  Ingegerd Ahlborg, Mölndal - Akvarell

6 april - 27 april  Christer Falk, Bollebygd - Foton

4 maj - 25 maj  Vuxenskolans elever, Barbro Mattinen - Akvarell

1 juni - 29 juni  Arne Hansson, Halmstad - Foton

7 juli - 18 aug  Sommarutställning 

31 aug - 21 sept  Margareta Lind, Åsa - "Textil"

28 sept - 19 okt  Ingemar Olsson, Landvetter - Naturfoto

26 okt - 16 nov  Rune Persson, Kinna - Blandat

21 nov - 12 dec  Christina Björk, Borås - Akvarell

 


Pernilla Vädel.
Pernilla Vädel.


Peder Wiik.
Peder Wiik.


Henrik Båth.
Henrik Båth.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com