« Föreg. Nästa »

Bollebygd fortsätter växa – antalet invånare närmar sig 8700


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Bollebygd fortsätter växa
– antalet invånare närmar sig 8700


Christer Falk 2015-02-19


Befolkningen i Bollebygds kommun fortsätter att öka och antalet invånare i Bollebygd närmar sig 8700. Färska siffror från statistiska centralbyrån visar att antalet invånare ökade med 90 personer under förra året och det bor nu 8652 invånare i kommunen. Befolkningsökningen är mycket större än 2013, då kommunen ökade med 55 personer till 8562 invånare. 


– Det är väldigt roligt att vi fortsätter växa och att fler vill flytta hit. Det känns att vi är på rätt väg. Vi har nu även ökat tempot i planeringen av nya bostäder kring en kommande tågstation längs Götalandsbanan, säger Peter Rosholm (S), kommunstyrelsens ordförande.


526 flyttade in

Befolkningsökningen ligger på en dryg procent jämfört med förra året. Det är i nivå med den ökningstakt som krävs för att nå kommunens framtida mål att bli 10 000 invånare år 2025.  Siffrorna för förra året visar att fler personer flyttat till än från kommunen. Totalt flyttade 526 personer till kommunen, jämfört med 488 som lämnade kommunen. 87 barn föddes förra året, vilket är färre än 2013, som var ett rekordår. Då föddes 104 barn, vilket var första gången på nio år då antalet födda översteg 100. Under 2014 föddes 30 fler personer än de som dog.

– Siffrorna understryker att Bollebygd fortsätter locka nya invånare. Ett attraktivt läge och en god kommunal service ligger förhoppningsvis till grund för att kommunen växer och också kan fortsätta växa i den takt vi vill och planerar för, säger Anders Einarsson, kommunchef.

 

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com