« Föreg. Nästa »

Ska vara billigast…


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Ska vara billigast…


Christer Falk 2006-10-02


Lena Persson, ägare till Nedergårdens Garn & Klädbutik, kan nästa år fira 30 år som garnhandlare i Bollebygd. Ett jubileum som säkert kommer att synas på ett och annat sätt.

Efter ett kortare uppehåll med verksamheten nyöppnade Lena sin affärsverksamhet för fyra år sedan.
- Då valde jag att inte bara sälja garn även om det var grunden i verksamheten, säger Lena som under senaste året dubblerat sin omsättning och fortsätter att expandera.

Damkläder
För att bredda sin rörelse valde Lena att även sälja damkläder.
-Och min policy är att hålla de lägsta priserna på de märken som jag har i butiken. Samma tanke gäller förstås när det gäller garnet. I en gårdsbutik av det slag som vi har här ska priserna ligga lägre än hos konkurrenterna, menar Lena som idag sysselsätter tre personer och sig själv i verksamheten.

Långväga kunder
Garnförsäljningen lockar många långväga kunder till Bollebygd och Nedergården Garn & Klädbutik.
-Jag har kunder som åker hit till Bollebygd för att enbart köpa garn. Enligt många av våra leverantörer är vi en av de största garnaffärerna i landet och det är väl en av anledningarna att vi har kunder från hela Sydsverige här hos oss, säger Lena Persson.

Bygger ut och öppnar kaffé
Sedan Lena öppnade Nedergårdens Garn & Klädbutik för fyra år sedan har hon byggt ut i den ladugård som affären finns inrymd i.
-Och vi fortsätter att bygga ut, målet är att den gamla ladugården ska fyllas till sista kvadratmetern med yta för försäljning, säger Lena och släpper en nyhet.
- I framtidsplanerna ligger någon form av kaférörelse ihop med garn- och modeförsäljningen på Nedergården.
-Jag hoppas kunna erbjuda mina kunder en stunds avkoppling efter en shoppingrunda hos oss. När och hur håller vi som bäst på att planera för


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com