« Föreg. Nästa »

Fullsatt i Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fullsatt i Bollegården


Christer Falk 2019-02-27


Britta Andersson.
Britta Andersson.

Bollegården fylldes till sista plats när trion Britta Andersson, Sinikka Thörn och Olle Junholm premiärspelade sitt Ferlinprogram, En luffar är jag...


Det blev en rakt igenom fin föreställning där Britta Andersson vävde samman berättelsen om poeten och bohemen Nils Ferlins liv med inslag av dikter. Vi som hört och sett Bollebygdsbon Britta Andersson på scenen tidigare vet att berättandet hanterar hon med bravur. 

Välkända melodier
Musikerna Sinikka Thörn och Olle Junholm bjöd oss på flera välkända men också en och annan Ferlinare som inte var lika bekanta. Sinikka Thörn svarade för sången, fiolen, flöjten, melodica och Olle Junholm bjöd oss på ett gitarrspel som emellanåt lät som en hel orkester. 

Så tyckte vi…
I pausen passade vi på att fråga fyra personer i publiken om vad de tyckte om kvällen.
Ingegerd Björk var mycket nöjd med kvällen och poängterade att det är roligt när det arrangeras kulturarrangemang i kommunen. Tore Berg höll med och talade om att det var första gången han var på ett kulturarrangemang på Bollegården. I pausminglet fanns även Britta Folkesson och Rolf Andersson. Ett par som känt varandra sedan uppväxten i Sandhult. Britta var imponerad av trion på scenen, det var även Rolf som även uppskattade att så många valt att komma hit ikväll.

Drar vidare
Efter premiären här i Bollebygd kommer trion att spela i Jönköping och därefter Kalmar.
– Efter de två turnéstoppen gör vi fyra lunchföreställningar på Stora Teatern i Göteborg, berättar Olle Junholm efter premiärspelningen. 

Nöjd arrangör
Ralph Utbult, ordförande i Bollebygds Riksteaterförening var naturligtvis en nöjd arrangör.
– Det är roligt att arrangera när Bollebygdsborna sluter upp. Vi visset också att trion som bjöd oss på kvällens program serverar kvalitet. Kvällen avslutades med stående ovationer från publiken – så nu hoppas vi att även nästkommande arrangemang kommer att besökas av minst lika många.


Sinikka Thörn.
Sinikka Thörn.


Olle Junholm.
Olle Junholm.


Ingegerd Björk och Tore Berg kände inte varandra men var helt överens <br />om att kvällens föreställning var riktigt bra.
Ingegerd Björk och Tore Berg kände inte varandra men var helt överens 
om att kvällens föreställning var riktigt bra.Britta Folkesson och Rolf Andersson, två pausminglare.
Britta Folkesson och Rolf Andersson, två pausminglare.


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com