« Föreg. Nästa »

Fullsatt i Bollegården


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fullsatt i Bollegården


Christer Falk 2019-02-27


Britta Andersson.
Britta Andersson.

Bollegården fylldes till sista plats när trion Britta Andersson, Sinikka Thörn och Olle Junholm premiärspelade sitt Ferlinprogram, En luffar är jag...


Det blev en rakt igenom fin föreställning där Britta Andersson vävde samman berättelsen om poeten och bohemen Nils Ferlins liv med inslag av dikter. Vi som hört och sett Bollebygdsbon Britta Andersson på scenen tidigare vet att berättandet hanterar hon med bravur. 

Välkända melodier
Musikerna Sinikka Thörn och Olle Junholm bjöd oss på flera välkända men också en och annan Ferlinare som inte var lika bekanta. Sinikka Thörn svarade för sången, fiolen, flöjten, melodica och Olle Junholm bjöd oss på ett gitarrspel som emellanåt lät som en hel orkester. 

Så tyckte vi…
I pausen passade vi på att fråga fyra personer i publiken om vad de tyckte om kvällen.
Ingegerd Björk var mycket nöjd med kvällen och poängterade att det är roligt när det arrangeras kulturarrangemang i kommunen. Tore Berg höll med och talade om att det var första gången han var på ett kulturarrangemang på Bollegården. I pausminglet fanns även Britta Folkesson och Rolf Andersson. Ett par som känt varandra sedan uppväxten i Sandhult. Britta var imponerad av trion på scenen, det var även Rolf som även uppskattade att så många valt att komma hit ikväll.

Drar vidare
Efter premiären här i Bollebygd kommer trion att spela i Jönköping och därefter Kalmar.
– Efter de två turnéstoppen gör vi fyra lunchföreställningar på Stora Teatern i Göteborg, berättar Olle Junholm efter premiärspelningen. 

Nöjd arrangör
Ralph Utbult, ordförande i Bollebygds Riksteaterförening var naturligtvis en nöjd arrangör.
– Det är roligt att arrangera när Bollebygdsborna sluter upp. Vi visset också att trion som bjöd oss på kvällens program serverar kvalitet. Kvällen avslutades med stående ovationer från publiken – så nu hoppas vi att även nästkommande arrangemang kommer att besökas av minst lika många.


Sinikka Thörn.
Sinikka Thörn.


Olle Junholm.
Olle Junholm.


Ingegerd Björk och Tore Berg kände inte varandra men var helt överens <br />om att kvällens föreställning var riktigt bra.
Ingegerd Björk och Tore Berg kände inte varandra men var helt överens 
om att kvällens föreställning var riktigt bra.



Britta Folkesson och Rolf Andersson, två pausminglare.
Britta Folkesson och Rolf Andersson, två pausminglare.


Tipsa en vn Skriv ut




cfproduktion

2023
– nytt år igen...
Välkomna!
Välkommen

Välkomna till ännu ett år med www.bollebygdsnyheter.se.
Vi går nu in på vårt nittonde år här på webben. Under 2022 gjordes 246 036 besök på vår sida. Under samma år har 937 661 enskilda sidor haft besök. Fantastiska siffror.

Samtidigt måste vi konstatera att vi tappat 39 769 besök jämfört med 2021. Vad kan det bero på? Svaret är ganska enkelt. Vi har inte varit lika aktiva i år som under 2021. Men vi lovar bättra oss.

Nytt år, ny mandatperiod och ny majoritet i vår kommun. Vi hoppas att det innebär att politiken öppnar upp sig på ett helt annat sätt och att vi återigen kommer att bli inbjudna till pressträffar, presskonferenser och därmed kommer att kunna förmedla nyheter inom det politiska området på ett helt annat sätt än under den mandatperiod vi nu lägger bakom oss.

En viktig del här hos oss på www.bollebygdsnyheter.se är det historiearbete som jag, Christer Falk, och Christer Johansson driver. Programserien Varför heter vägarna så här? är och har varit ett väldigt uppskattat inslag här på sidan. Den programserien fortsätter naturligtvis. Vi är i stort sett färdiga med adresser, vägar som har begynnelsebokstaven K. Det återstår alltså ett antal program innan vi är framme på begynnelsebokstaven Ö…

Föreningslivet är en viktig dela av en väl fungerande kommun. Hör av er till oss när ni vill förmedla något från era verksamheter.

Nu lovar politiken att man ska satsa på en bättre relation med näringslivet, företagandet i kommunen. Man vill klättra på de rankinglistor som finns. Vi tar gärna del av företagsnyheter, etableringar, utbyggnader med mera. Vi tror att det är viktigt för invånarna i kommunen att känna till vad som är på gång hos näringslivet. En del kanske vill söka nytt jobb…nytt jobb på hemmaplan.

Därmed har vi öppnat upp 2023 års arbete här på www.bollebygdsnyheter.se och hoppas på tips och idéer från våra besökare. Som vanligt kommer vi att ”puffa” för våra inslag på Bollebygd Forum – så att du vet när något nytt är på gång.

Välkommen

Christer Falk




Tusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com