« Föreg. Nästa »

Fotoutställning inleder höstsäsongen hos Galleri Odinslund


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Fotoutställning inleder höstsäsongen hos Galleri Odinslund


Christer Falk 2010-09-03

Karina Gustafson visar ett trettiotal av sina bilder på Galleri Odinslund.
Karina Gustafson visar ett trettiotal av sina bilder på Galleri Odinslund.

Det blir Bollebygdsbon Karina Gustafson som inleder höstsäsongen med fotoutställningen ”Långt borta och nära”. –Jag kommer att visa upp ett trettiotal bilder från just långt bort och nära, berättar Carina när tidningen hälsar på mitt i utställningsförberedelserna. Imorgon, lördagen den 4 september är det vernissage.

Fotograferat har Carina gjort sedan tonåren.
–Då var det väl mest fotografering av kompisar, vid utflykter och ibland även på fester. Under senare år har fotograferandet tagit en annan väg. Färg, form och bild har alltid intresserat mig och genom fotografin får jag nu möjlighet att göra något konkret av mina intressen.

Erbjudande
För lite mer än ett år sedan fick Carina erbjudandet att ställa ut i Galleri Odinslund.
–Jag blev både överraskad och glad. Och det var nog bra att jag fick lite tid på mig. Det har inte varit så lätt att välja ut bilderna som ska vara med. Så in det sista kommer att jag vara upptagen med att välja. Ska jag ta den eller den bilden. De flesta valen är gjorda men jag kommer säkert att byta ut en och annan bild innan det blir dags för vernissage.

Många olika
Motiven som kommer att visas handlar om natur, både nära och på avstånd. Men också människor i olika miljöer.
–Många av bilderna är hämtade från olika delar av världen. Själva utställningsbilden är tagen i Sidney och några av bilderna på ön Bali, berättar Carina som presenterar sina bilder som canvastavlor men också som traditionella fotografier.

Nästan orörda
Med dagens teknik går det att göra ett och annat åt bilderna i datorn. Hur gör du?
–Jag gör så lite som möjligt. Jag strävar efter att visa bilden så som den såg ut när jag tog den. Visst – en och annan skönhetsfläck kan jag tänka mig att ta bort, men inte mer.

Vernissage
Den 4 september är det vernissage i Galleri Odinslund och då är det fritt fram att beskåda ett trettiotal av Carinas bilder.

Artikelan har varit publicerad i AnnonsMarknan nr 14 2010

Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com