« Föreg. Nästa »

Flügger bygger ut– nyanställer ett tiotal nya medarbetare


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Flügger bygger ut
– nyanställer ett tiotal nya medarbetare


Christer Falk 2011-03-11

Nya höglagret
Nya höglagret


Snart är tillbygget av ett höglager vid Flüggers lagerlokaler intill motorvägen klart. Bygget är 240 kvadratmeter och 13 meter högt.

– Vi lägger ner ett lager i Köpenhamn och flyttar den lagerhållningen hit till Bollebygd. Det innebär att vi kommer att behöva nyanställa ett tiotal nya medarbetare här i Bollebygd samtidigt som ett 20-tal blir utan jobb i Köpenhamn, säger Tomas Grönesjö, platschef i Bollebygd.

Centrum
Än en gång framhåller Tomas Grönesjö Bollebygds centrala läge.
–Jag har sagt det tidigare men jag tycker att det är så viktigt så jag tar det gärna en gång till. En av anledningarna till att våra huvudägare i Danmark ser positivt på en fortsatt utveckling av verksamheten här i Bollebygd är läget. Det är lätt att ta sig till Stockholm, Malmö, Göteborg och Oslo. Vi har nära till Landvetter. Och inte minst, vi får alltid bra service av kommunens tjänstemän och politiker. Jag nämner gärna att bygglovet för tillbygget behandlades mycket snabbt och det är också en av fördelarna med att verka här i Bollebygd. Något som fler företag borde se fördelarna med.

Klarade krisen bra
Varken finanskrisen eller den efterföljande lågkonjunkturen slog särskilt hårt mot Flügger i Bollebygd.
–Vi kan säga att vår svenska marknad klarade sig bra. I Danmark är man betydligt försiktigare när det gäller investeringar, menar Tomas Grönesjö och fortsätter:
– Lägre skatter, låg ränta och Rot-avdraget tror jag är tre viktiga delar i att våra produkter efterfrågades även under de dåliga åren.

Knappt tre år sedan
Under juli 2008 flyttade Flügger in sin verksamhet i det senaste tillbygget. Då stod 3500 nya kvadratmeter klar att tas i bruk. Knappt tre år senare bygger företaget till igen.
–I den nya lagerdelen ska fyra lagerautomater se till att vi på ett effektivt sätt kan hantera de 1200 artiklar som flyttas hit från Danmark. Även all befintlig hantering av tapeter i Bollebygd kommer att läggas in i lagerautomaterna. På sikt kommer vi att införskaffa ytterligare fyra lagerautomater som får plats i tillbygget.
– Lagerautomaterna innebär inte bara ett effektivare lagerarbete. De här automaterna kan man styra så att de levererar varorna till den lagerarbetare som tar emot på ett individanpassat sätt. Färre tunga lyft och det mesta av arbetet i komfortabel arbetshöjd. Bättre arbetsmiljö helt enkelt.

Trea i landet
Idag ligger Flügger på en tredjeplast i landet när det gäller färgfabriker. Allra störst är Alcro/Becker följt av Nordsjö Färg.
–Men vi är inte långt ifrån att nå upp till Nordsjös storlek. Vi har idag cirka 80 egna butiker och lika många återförsäljare spridda över landet och vi arbetar helt tiden på att bli större.

Offensiva
Flügger Färg har idag en mycket offensiv syn på sitt framtidsarbete vilket på sikt kommer att innebära att man växer.
–Vi påverkar marknaden på ett mycket offensivt sätt. Vi jobbar hårt med att få till oss nya återförsäljare samtidigt som vi inte alls är främmande för att ta över färgbutiker som redan är etablerade, säger Tomas Grönesjö och tillägger.
–En stor del av vår framgång ligger hos personalen här i Bollebygd och ute i landet. Det har jag också sagt tidigare men det liksom fördelen med Bollebygds geografiska läge tål att upprepas.

Artikeln har varit publicerad i AnnonsMarknan 8 mars 2011.

Tomas Grönesjö
Tomas Grönesjö


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com