« Föreg. Nästa »

Alla partier överens– förutom SD – naturligtvis


Sök Sökhjälp
Publicerade
Arkiv
Mest lästa

Alla partier överens
– förutom SD – naturligtvis


Christer Falk 2017-09-22


Ända fram till ärende 19 satt fullmäktigerepresentanterna från SD tysta i sina bänkar. När köpet av Solviken i Morjhult/Töllsjö togs upp då vaknade SD-politikerna… Det var ju inte så konstigt – för fastigheten som kommunstyrelsen ville köpa ska användas för nyanlända som fått uppehållstillstånd.


Peter Rosholm informerade om att man nu är klara för köp av fastigheten Bollebygd Sjögareds Soldattorp 1:1 och Morjhult 5:10 för 3.485.000 kronor och den ska användas som transitboende för nyanlända människor som fått uppehållstillstånd i Sverige. Bollebygds kommun ligger allra sämst till när det gäller att leva upp till att ta emot sin andel av nyanlända invånare. Under 2017 ska Bollebygds kommun ta emot 30 personer som fått uppehållstillstånd.

Kommunstyrelsen
Någon timme innan fullmäktigemötet hade kommunstyrelsen haft ett extramöte där man skulle ta ställning för att skicka ärendet om fastighetsköpet vidare till fullmäktigemötet. Det poängterades från talarstolen att ingen av kommunstyrelseledamöterna visade något tecken på att vara emot. 

Återremiss
På fullmäktigemötet föreslog dock Daniel Persson (SD), som var med på kommunstyrelsens möte, återremiss. En återremiis skulle i praktiken innebära att möjligheten för kommunen att köpa fastigheten skulle missas.

Kolla webbsändningen
Det finns ingen anledning för mig att försöka återge den debatt som uppstod under ärende 19. Du kan – och till och med bör, själv följa den på kommunens hemsida.

En skön känsla
Även om debatten blev lång när ärende 19 behandlades så kändes det riktigt bra att representanter från partierna KD, L, S, M, MP, V, C tog ställning för ett köp och ställde sig mycket frågande till de argument som SD, gång på gång framförde.

 


Tipsa en vän     Skriv ut
Välkomna till det nya året 2019
– med bollebygdsnyheter.se.
Välkommen

Så var det nytt år igen. I tretton hela år har bollebygdsnyheter.se publicerat nyheter. Visserligen smygstartade vi redan 2005 men sent på året och bara 428 personer tittade in på bollebygdsnyheter.se. Under de här åren har vi försökt vara med och spegla vad som händer inom kommunens gränser. Den allra första artikeln vi publicerade handlade om att Bollebygdshus investerade 22 miljoner i en ny fabrik intill motorvägen. Sedan dess har det blivit 1758 inslag här på bollebygdsnyheter.se. Antalet artiklar har ökat för varje år och under 2018 publicerade vi 316 artiklar/inslag.

Exakt 84 200 besök kan vi räkna in för 2018, och det är exakt 2078 färre än 2017. Samtidigt som dessa 84 200 har tittat in på första sidan har man dykt djupare bland artiklarna och gjort 365 729 nedslag bland de nästa 1800 artiklarna som finns på ”lagret”.

En av fördelarna med bollebygdsnyheter.se är just detta att det är lätt att gå tillbaka och läsa om en del om vår ”nutidshistoria”. Vi gör naturligtvis inte anspråk på att vara heltäckande men vi gör så gott vi kan och hinner med.

Forskningsprojekt
I två år har bollebygdsnyheter.se varit med i ett forskningsprojekt som gått och går under namnet ”Hyperlokala medier”. Det är Lunds universitet och Mittuniversitetet som står bakom forskningen. Nu finns bollebygdsnyheter.se med under ett tredje år och då tillsammans med en kollega i Älvsbyn och en på Gotland. Så aningen stolta är vi.
Forskaren har träffat två fokusgrupper i slutet av 2018 och kommer att träffa samma fokusgrupper nu i januari.

Mer och mer video.
Som du säkert märkt gör vi fler och fler videoinslag. Och det är något som fokusgrupperna önskat sig. Från fokusgrupperna har vi också fått önskningar om personporträtt och det jobbar vi nu på att ta fram. Har du förslag på personer som du tycker skulle passa för ett porträtt – hör av dig.

Välkomna
Vi tar tacksamt emot tips från allmänheten, från näringslivet och föreningarna i kommunen. Vi har under våra 13 år haft bra samarbete med Bollebygds kommun och därför kunnat vara med och förmedla kommunala nyheter. Det tänker vi naturligtvis fortsätta med.

Vi hoppas naturligtvis på fortsatt intresse för bollebygdsnyheter.se och, som sagt, tipsa oss gärna om smått och stort.

/Christer Falk

Över 1000 företag i Bollebygds kommunTusentals bilder
testar

Här kan du beställa bilder från Bollebygd med omnejd. Bilder som exempelvis varit publicerade i tidningen AnnonsMarknan.
Vi förfogar över tusentals bilder från perioden 1969 fram tills idag.

Filmbeställning
videofilm

"När Bollebygd blev egen kommun"
Vill du köpa filmen, ring:
Christer Falk
070-312 97 00 eller e-posta till
cfproduktion@telia.com